一人一件搭UBER你遇過最撚過分既事

500 回覆
2476 Like 154 Dislike
果時塞車就會自動轉左行第條
你上車要同司機講行紅隧
我試過個仆街到咗,但唔知做乜鳩唔開車門,然後開車走埋,投訴佢,條友仲屈鳩我唔肯帶口罩,攪到我家下call 親車都要上載張帶口罩相
收cash仲要比返uber個價咪淨係得佢著數司機到左先cancel張單你會比uber charge cancellation fee你變左要比cancellation fee + cash比車費

uber 點會好,又兜路又唔識路
拎住兩箱咖啡豆叫左架Black,個司機黎到見到話我當佢Gogovan, 之後俾佢cancel左張單
一開始係估計價格 路程唔同咗會再有調整
之前個司機行錯路 路程遠咗 同上車前個價都唔同
繁忙時間同我行紅隧,明明uber 個路線都係東隧,自己同我走左落紅隧
試過差嘅:
1)停左個位喺老練咁遠
仲話我個位唔停得
但我經常喺果個位上
Dc狗都會喺果個位上落客一定停得
之後text講左輪佢都係唔肯駛過黎
我叫去同佢講既然接呢張單咁困難喧我取消啦

2)廢中司機一上車就r水吹
都冇乜野由佢自己up下
之後叫我留contact話之後俾個平少少價我
我堅持左幾次唔留
之後佢愈揸愈燥我驚炒車所以留左
我有兩個電話留左分身俾佢
佢wts唔到我就狂打黎
我同Uber report左

都遇過好嘅人:
1)有個後生仔去港島應該唔熟路入錯東廊
堅持俾返幾十蚊我
因為我趕時間收左
之後喺app俾返tips佢
on9 揸車唔急得屎架
comfort 同black 車主根本冇得做,除非朝早繁忙時間,但本身時段都收得貴,更加唔會有人加錢call 真係唔怪人拎cheap 車做uber 養車成本好高
佢坐車行西要俾多D咪覺得唔抵囉,其他司機賺唔到你錢,佢又係要俾
唔好太高分,你滿分唔會有人車你

其中一個司機渣渣下問我係咪曱甴

叫我千祈唔好做曱甴
帶咗主子去診所
Call咗uber
主子已入咗貓袋
個閪女人一見到我就鎖住度門
問返我去邊
然後黑撚晒面話唔識路路載竉物

我真係唔明呢度個個吹噓uber好好
但我搭的士咁多年未試過被拒載
寵物要問定,有人真係好介意
加中途站都得,只係臨尾計錢會review 過,乘客可以要求改路線
之前見過有其他人send出嚟uber嘅警告電郵
話佢未有按照行程路線嘅?

咁就唔知喇
條戇鳩仔駁唔到
uber 俾信用卡㗎,重作啦
打咁大篇野以唔好笑...
好耐之前有個司機見我又新
又5星。都係咁比個4 星我
Jazz後面算住到下人,咁都cut 咁陳年a class 同morning點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞