一人一件搭UBER你遇過最撚過分既事

500 回覆
2476 Like 154 Dislike
題外話 用FD2比唔比做Uber ?
uber 有list 晒指定車款, 一般嚟講, 十五年車齡內嘅四門私家車就做得.
難得有Uber post
搭單一問
由A去B
如果落高速行係8分鐘
的士價約80蚊
唔落高速15分鐘
的士價約50蚊
但次次用Uber佢自動幫我用高速路線計價
但其實15分鐘我係ok的
最仆街係有時quote左高速司機都會行返慢果條路(因為正常人係咁行,除非區外司機死跟Uber導航)
但收錢又係收返80

有冇計?
人地響度勸緊你回頭是岸,你仲俾一星人,死仆街
可以同客服講,叫佢回水
有次我沙田出九龍,app預設係行大埔公路,但司機行左獅隧收我隧道費,我同客服講完就退返錢
你可以投訴司機冇行最短路線
佢會跟返地圖嗰條路計錢

發現呢度好多人都唔識用uber
your face your fate
TypeR講明唔得
Sosad
ching仲幫襯偽黃台?
出哂名啦喎,搞到改埋名叫咩他媽的

不過係呢個台者,其他黃色的士台都仲ok可以照用
做人比返D幽默感啦
你果刻同司機講「其他人我唔知,但我承諾左就唔會反悔」
司機最多都係笑笑口,你未來老婆聽到即刻原諒你啦
個app係建議路線嚟,你最後行左邊,佢會睇返gps收錢。
尖東返荃灣
去咗大圍
點解?
我都試過不過無收貴到
天水圍北去朗屏工廠區果邊,其實好近,上高速就得,但你老味識上高速都要識落架,佢唔識出,我望完電話覺得唔對路問佢,佢先死死氣話自己唔識路,仲問返我點行,係條路度loop左兩個圈先識搵返個出口...
仲爭啲緊張到cut雙白,CLS 我帶住個細架

仲遇欳好多路痴成日話唔識路,但又唔識睇地圖

所以好想自己買車唔好受氣,但養車又貴
驚你放蛇,所以呢d分數係最好,人地唔會覺得你閪客,又唔會覺得你放蛇
我之前5分,4.9x,最後有司機同我講你咁樣會call唔到車,幫我拉低返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞