一人一件搭UBER你遇過最撚過分既事

500 回覆
2476 Like 154 Dislike
又試過落雨天行繞道
一路睇YouTube一路揸
淆底冇當場屌佢
落車即刻同Uber投訴

然後有次係尖嘴鐘樓上車去柴灣
Uber個system教司機行東隧
司機都醒目話行紅隧
但落車uber照charge我東隧錢
再加由尖嘴去藍田路程個筆
屌柒左Uber幾次都唔肯refund

好彩依家有黃的台
等耐啲都冇所謂
司機有禮貌又同聲同氣
大家都值得擁有
仲要等
上年試過凌晨12點左右call uber 但嗰陣勁多人要搭 好難得先call到架7人車 明明係要跟落單標價收錢 佢直接打電話嚟話加300 唔得就叫我自己cancel嬲撚到仆街 同個server投訴咗 比咗$50我做補償
有次8號波 去左fd屋企打通宵牌
朝早走個時call車 仲落緊雨
我企左係個有瓦遮頭既地方等佢 亦都標左係個個位到
唔係叫佢入村左兜右兜 佢到左離我起碼50米地方
叫我行過去 眼瞓算數照行
一上車唔知佢乜事 超速 揸得勁危險 語氣勁差
心諗你無撚野呀唔想出黎渣uber咪唔好渣囉 我又無踩到你條尾
之後終於差唔多到目的地 佢又係唔係停係我標個地點到
隔左勁閪遠之後勁閪聲叫我你落車啦我唔郁車架啦~
o左咀 落車之後即刻試下uber個投訴 結論係完全無撚用
利申 : 自己都揸左好多年車 遇唔少啲閪benz佬
自此之後我對benz佬嘅憎恨再深多一層
其實大部份司機都唔差,不過一樣有害群之馬。
好多司機唔熟香港島既路亦係真,唔知邊d路入得唔入得。
有次同老豆去飲返屋企,屋企樓下個位係「前往此區不在此限」既禁入位,住左幾十年大車小車都係咁樣入黎上落客貨,同講司機講照入,佢話唔得,話Uber地圖話呢度唔入得,講左話呢段入得,初初佢又話會駛入去,行到唔口條友突然轉彎停係路口話唔駛入去。

我畀完一星,之後仲打上去Uber狂小個司機,小到Uber死狗出信道歉同免左呢程車資
fake taxi
係香港坐uber 根本就係靠彩數
又會遇到藍屍, 一係就亂收錢, 一係唔識路
真係唔撚會再係香港用uber
用黃的台仲好
由九龍區去佐敦都兜勁遠仲要去到旺角先話唔識路...繼續兜
黃的台含撚啦的士高
正常都係20分鐘
睇完真係寧願搭公共交通工具
自己未call過uber 朋友call我坐就有
次次都有嗰啲仆街司機停錯位屌客 話你點點點然後拒載 同埋兜路嗰啲一般嘢
Dc就成9日兜路 的士站又多人打尖
Either way都係燥撚到仆街
我有客果陣唔會播歌
驚你生番客砰佢門咋
香港西客真係無極限
講到個個司機係全職一定熟哂香港d路
你自己又有幾熟呀
有得你揀唔搭的士仲嫌三嫌四
乜春都投訴 搭的士唔見你咁多野講
你望下你個名咪知
一個post 引晒啲閪客出嚟
Vito做到uber㗎
因為個客西 個司機咪西囉 有d野雙向嘅
日日搭 真心9成都好司機 至少比例一定好過的士
話人唔識路嗰d究竟知唔知香港d路有幾難行
比多少少錢要受呢d西客嘅氣 香港人
接完單打黎問我去邊
Cut線之後cut單
冇仇報
黃的個app用唔到 有冇其他好介紹
成日都無人接
架車好大塵 搞到鼻敏感發作
有啲客未上車, 打嚟send message 嚟嗰陣已經串到馬撚又話快啲趕時間又盛, 呢啲我會cut 單保平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞