一人一件搭UBER你遇過最撚過分既事

500 回覆
2476 Like 154 Dislike
試過用Uber call左架的士黎
渣到一半急屎唔通瀨咩
因為你㩒左Uber Flash囉
連登仔連Uber d選項都未知係咩就係度怪
無知真可怕
唔係個司機過份係我地過分
去馬拉西亞 係馬六甲玩到太夜miss左尾班車走
所以call左uber 番吉隆坡
講緊2個幾鐘車程 但港紙計番都係200零蚊到
之後接單既司機應該似無睇清楚就搶左
佢揸左一陣發現點解好似唔太對路
佢停低一望個map見係去吉隆坡即刻shit shit聲
個樣好似死老豆咁面都黑曬 (本身都係黑人黎)
同埋都好夜了 最後番到去吉隆坡 我地都估個司機可能都係番車到訓/揸通宵車番去馬六甲 佢應該仲蝕埋車錢同時間
後尾我地都勁唔好意思俾番多小小貼士佢
14年同宜家call uber真係好大分別

uber啱啱喺香港推出嗰陣 一上車就已經送支樽裝水 啲司機又揸得夠定 雖然收得貴啲 但係service明顯做得好過的士

但係宜家又貴過的士 服務態度又同的士差唔多 揀客冚旗手車又chok 咁我不如搭返的士仲好
佢退返cash我
灣仔去太古 佢兜咗入東隧
唔係香港發生

係巴黎 A地點準備返B酒店
因為人生路不熟 拎撚住B酒店張卡個地址逐隻字打
Send 之前仲confirm 先send

上車之後冇理啦 落車發覺唔係果個地方
去左第二間C酒店 再call UBER車去返自己住間酒店
屌你同一部車黎返接我喎

已經火滾心撚呢D古惑招玩9香港人
不過唔撚會當面同法國力架互屌
諗住到咗啦安全返到酒店房啦
就send email去UBER數臭佢

點知UBER 覆我話9我當初入咗C酒店地址
我無啦啦又會識得入一間我唔知道名酒店
UBER話佢冇責任 跟住我睇返D紀錄
全部同我轉撚晒C酒店 CLS
以後唔撚7搭
筲箕灣去中環
佢兜去柴灣,我問佢去邊
佢話以為咁樣可以上到東廊
完全冇睇gps
去到金鐘,佢一下踩油去西營盤
我問佢做乜嘢,佢話返我唔話俾佢聽點行
我嬲到一星都唔撚想俾佢
以前打風, 8號風球司機肯出車都可call uber
而家原來係apps 已停左
就算司機肯出黎, apps 都call 唔到車

8號風球全部暫停
俾1星衰過唔俾喎
屌你老咪 成日都未做完上一單就接我 要等成10幾分鐘 cut 完 又搶返 屌你老咪 Uber 幾時可以限制下哩d 問題
第一次去台灣 第一次用uber
司機衝紅燈畀警察截
我同阿媽呆撚咗
最後時間長咗收貴咗
report返畀uber聽
最後成程唔洗錢
呢個真
果陣岩岩出有200coupon
接我果陣D司機會落車幫我開門
到左佢地又會落車幫我開門..
睇完呢個post真係見識到香港閪客無極限
後尾俾咗一星,再去投訴
夜晚9:45 call uber
見到call左個5星司機 又係附近過黎
諗住10分鐘內都到啦 (係近到巴士龜速車程都係10分鐘就到)

點知個司機竟然過左15分鐘都未黎到
我又唔係住荒山野嶺 明明住大型屋苑 冇理由會黎唔到
見唔對路忍唔住打比佢 點知佢話行錯左上埋公路
叫我等佢倒車出留黎
而家先知原來有人連咁簡單既地圖都唔識睇 (肯定自己冇pin錯)

明明時間好充足 搞到我老母要趕搭的士
屌佢老母
就係唔停比你呀 吹咩~
試過有個司機,我早十分鐘order左,見佢到左我都同佢講話等5分鐘,3分鐘都冇條仆街cut咗我單
然後我落到樓不斷call車不斷都係佢,佢想返轉頭我就cut佢單來回左五六次,先叫到第二㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞