英國留學吹水區 5月號

581 回覆
6 Like 13 Dislike
想問大家係點樣搵到合租既roommate?
睇過easyroommate, 有冇人用過?

租遠d Westminster 好q貴
去fb啲group
仲有我上面有條link 第一頁

去fb啲group

我想問經st james park個條綠色線係咪跟住向左打直就岩
我見佢突然上下又分叉左幾條線
如果係咁 租Broadway / Chiswick Park應該就平D...
不過我怕既係平左既房租cover唔到車費 反而蝕本
倫敦地鐵好Q貴

補圖

你用邊間銀行
個機仔就咁去銀行攞就得,海外過錢都冇問題啊
我用HSBC global transfer 唔洗收手續費
咁多ncl人嘅,新ac留個名先

hi

hi

去fb啲group

我想問經st james park個條綠色線係咪跟住向左打直就岩
如果係咁 租Broadway / Chiswick Park應該就平D...
倫敦地鐵好Q貴

倫敦交通費係按zone,西敏寺一帶嘅話最好住南邊嘅zone 2,好多巴士都去西敏寺,快捷方便,來回半個鐘車程。而且巴士平過地鐵。建議你搵elephant and castle一帶

hi

hi

幾時走呀
有冇人知道transfer既process
究竟應該計時開始?
依家會唔會有啲遲

hi

hi

幾時走呀

7月中
屌你一睇下你開過咩post覺得你假假地膠?

我下年係Stephenson college 呀,但係附近有冇超級市場,買餸方唔方便

Stephenson唔近town
想去最近sainsbury local都要行15-20分鐘
唯一好處就係學校就係隔離
你讀Anf/Psy/Pha?

Anf
希望meet 到requirement
我睇google map見到近Teesside有個shopping mall 入面有m&s Asda
屌你一睇下你開過咩post覺得你假假地膠?

我下年係Stephenson college 呀,但係附近有冇超級市場,買餸方唔方便

Stephenson唔近town
想去最近sainsbury local都要行15-20分鐘
唯一好處就係學校就係隔離
你讀Anf/Psy/Pha?

Anf
希望meet 到requirement
我睇google map見到近Teesside有個shopping mall 入面有m&s Asda

多唔多mk😂
係咪有得入group
係咪有得入group

同問

去fb啲group

倫敦地鐵好Q貴

倫敦交通費係按zone,西敏寺一帶嘅話最好住南邊嘅zone 2,好多巴士都去西敏寺,快捷方便,來回半個鐘車程。而且巴士平過地鐵。建議你搵elephant and castle一帶

最近我辦事既地方應該係 SB Westminster City Hall 巴士站
有四條日間線岩用 148號去到elephant and eastle
唔該晒巴打
Ncl即係邊間
Ncl即係邊間

hi

hi

幾時走呀

7月中

有冇諗住去旅行個d定on99吽到七月
想問下 500-600 淨係 2-3個flatmate
包bills
個價係咪算還可以?
包bills
個價係咪算還可以?

elephant and castle個頭
包bills
個價係咪算還可以?

可唔可以講多d detail
500係per week 定點? 2-3個flatmate係咩事?
Btw lihkg 有一個英國工作討論post 你可以去問吓
包bills
個價係咪算還可以?

可唔可以講多d detail
500係per week 定點? 2-3個flatmate係咩事?
Btw lihkg 有一個英國工作討論post 你可以去問吓

PCM呀
唔該晒 去個邊問下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞