英國留學吹水區 5月號

581 回覆
6 Like 13 Dislike
有人係soton咩?

唔知

Btw我地係咪講緊同一個人?

佢last name係?

唔記得 你形容下佢?

btw師兄你次次留言都唔同名

巴打唔見左

做乜
有冇人暑假返香港做過intern
我見好多都係5月interview 我6月先返去係咪一定冇工返

6月都有嘅

好多都6月就開始 但我6月頭先考完哂試 搞得嚟成6月中先返到香港
Apply咗份intern 本身佢想interview我 但一知道我6月中先返就即刻拒絕
宜家仲等緊其他

係呀
我都係6月中先考完試同返香港
你搵左邊幾份

香港d intern都fit香港d uni嘅完sem時間 我地係英國讀書咁遲先考完
搵咗幾間環保NGO 仲等緊
我見好多都係5月interview 我6月先返去係咪一定冇工返

我讀plannjng apply咗市建局同房屋署都冇聲氣

政府d intern好似好competitive 可能好pay掛
Cardiff jj lm

政府d intern好似好competitive 可能好pay掛

之前報政府intern 佢個interview date係我exam period 最後一日 想死返香港in都唔得
有冇人summer stay behind返工? 搵工中

Office工?

係啊 對上一份係香港做 marketing intern, 但係呢邊apply marketing既暫時都unsuccessful 依家有intern/summer job都會肯做

South Wales 你肯唔肯

肯 但係咪一定要親身去interview?
好想食魚肉燒賣呀 有冇巴絲知邊到有?黎左咁多年都唔覺得邊到有得食
利申 魚肉燒賣死忠

成日見到絲打
好想食魚肉燒賣呀 有冇巴絲知邊到有?黎左咁多年都唔覺得邊到有得食
利申 魚肉燒賣死忠

成日見到絲打

聽日講過 tesco有
利申 魚肉燒賣死忠

成日見到絲打

聽日講過 tesco有

聽人sor
想問問有無巴絲讀緊UCA或者UAL,我報左呢兩間嘅MA in Fashion Photography, 兩間都收,上網睇啲資料又覺得唔夠中肯,想問下有讀嘅巴絲覺得呢兩間點

我係UCA grad lol 邊個campus?

rochester

我就係Rochester campus... 環境唔算好好,好細,我自己覺得大部分tutor都好好人好幫到你。我去過photography department覺得設施都算新。個town真係悶到嘔,不過真係可以專心讀書,出London都唔駛一個鐘。

當然LCF有名啲啦,但聽人講lcf大部分tutor都好衰唔會理你 (不能作準 ) 係倫敦生活就多姿多彩啲

只供參考 lol

唔該晒

有冇Bristol 巴絲
想問下 老友記 仲有冇做
大家點睇SOAS?排名上就唔及其他大學既,但都有唔少人對呢間既評價幾高,如果我想讀Politics既話,呢間揀唔揀得過?

Social science 係ok嘅
同埋UoL
排名唔高係因為佢主要開social science 同非洲研究

原來係咁 Thanks

呢度有冇人準備/正在/讀過 SOAS? 分享下

之前報政府intern 佢個interview date係我exam period 最後一日 想死返香港in都唔得

我上年都係exam period in 搞到更加緊張
不過報得hk d intern都預咗skype in先
利申 魚肉燒賣死忠

成日見到絲打

悶嘛 上水吹下水幾好
點解呢個post 都有負皮sosad
利申 魚肉燒賣死忠

成日見到絲打

悶嘛 上水吹下水幾好

化妝同pkj post 都見到你 你係英國邊樹 me Glasgow
Btw好想快啲考完試返工
想問問有無巴絲讀緊UCA或者UAL,我報左呢兩間嘅MA in Fashion Photography, 兩間都收,上網睇啲資料又覺得唔夠中肯,想問下有讀嘅巴絲覺得呢兩間點

我係UCA grad lol 邊個campus?

rochester

我就係Rochester campus... 環境唔算好好,好細,我自己覺得大部分tutor都好好人好幫到你。我去過photography department覺得設施都算新。個town真係悶到嘔,不過真係可以專心讀書,出London都唔駛一個鐘。

當然LCF有名啲啦,但聽人講lcf大部分tutor都好衰唔會理你 (不能作準 ) 係倫敦生活就多姿多彩啲

只供參考 lol

絲打可唔可add我tg: lianlian
有啲野想問 麻煩晒
個whatsapp group active既?
有冇exeter巴絲?下年諗住入mech engine 可唔可以講吓exeter附近環境同有咩要注意
個whatsapp group active既?

好active
想問下544報leeds econ and politics 有無機 agent話好大機會但我好驚

當我無講過 rejected

Sosad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞