[毒撚出城]長野新潟瘋狂睇櫻花坐火車乜鳩都影5日旅程

469 回覆
42 Like 3 Dislike

花瓣散落滿地

行左一圈後開始覺得肚餓,就睇下食咩好

兩串和牛,一串醬油一串鹽燒

食緊和牛見到有燒粟米

即時買返條粟米,食完和牛就食粟米

一路食和牛粟米就一路睇d小朋友玩,如果香港既公園都有呢d野玩就好

食完兩串牛一條粟米反而開左個胃,叫多個可麗餅食先

最普通既朱古力香蕉味

食飽就繼續行,又行返去西堀
影埋剛著燈既西堀橋就去睇夜櫻啦

一去到櫻花大道,見到著晒燈好靚

不過同時都好多人,現場係逼到你唔想行都被後面推你行
雖然係咁,但我都係果度留左一陣慢慢睇,只係iphone+太多人所以冇影相

高田公園另一個夜櫻著名景點就係內堀,好多poster都係呢個角度架

行到夜晚7點多d就走人,今次沿西堀橋行另一邊返車站

都係大約15分鐘路程就返到高田站

高田站用人手改札,我諗佢已經係度企足成日冇咩點抖

高田站站牌

今次班車係國鐵115系電車,不過唔知係呢架車問題定點,佢度門要人手開既

好快就去到上越妙高站

係上越妙高站重見到準備回送既越乃Shu*Kura

由在來線轉返去新幹線

裝飾到賞櫻名所咁既上越妙高站

準備搭車返東京啦
lm
東北賞櫻少人好多

特登行到盡頭等車為左影個車頭
不過上越妙高站既盡頭都幾恐怖,望出去咩都冇又黑

今次又係W7系,都係今朝坐果一架
我都係坐返第8卡18E

一上車訓覺,去到大宮站就起身落車

係大宮約左朋友食個宵夜,好開心毒撚生日有人陪
佢帶左我去大宮站東口,呢度都幾多野食又幾熱鬧
你都玩到好盡

小聚一陣食左d野就各自離開啦
琦京線係大宮站係地底既月台,要落幾層先到

搭琦京線終電返新宿,過左呢班車之後就要係上野站轉車

琦京線同臨海高速鐵道直通,所以會時會有臨海線既70-000系電車,但今次都係坐返JR東日本既E233系電車

琦京線真係好快,半個鐘左右就返到新宿站
返到去都冇再周圍行,直接就返hostel執行李同訓覺
上個月去個次就係住大宮, 覺得都幾好
lm
東北賞櫻少人好多

如果比較東京關西就少,但撞正滿開都幾逼架
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

我之前上野大宮即日來回已經覺得好攰
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

我朝7晚10都已經行到腳痛
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

都唔算好盡喇
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

我之前上野大宮即日來回已經覺得好攰

其實玩得愈少地方行得愈多,我中間坐車時間雖然坐唔定,但總算叫有得坐
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

我試過6點起身去行備中松山城,行完返到倉敷繼續行
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

我同你差唔多,不過我四點起身去行備中松山城,之後落岡山行
不過又無想像中咁累
你都玩到好盡

日日都6點起身11點訓

我同你差唔多,不過我四點起身去行備中松山城,之後落岡山行
不過又無想像中咁累

你哋好強喎
又可能係我年紀大機器壞

最後一日都要早起身,不過今日好左少少可以7點出門口
拎埋個gip去新宿站搭車,下次去東京再來啦

今次都係去5/6號月台,不過唔係坐NEX係坐東武線直通

新宿站站牌,都唔記得第幾次影啦

253系1000番台,特急日光

車廂內,不過改造過後完全冇晒NEX既味道
如果大家想尋回253系NEX味道真係要去長野

今次既座位,不過大家可以留意到係對唔準個窗口
應該係改造時減左一排變成d位對唔準窗口

半個鐘車程就去到大宮站

因為有1個鐘時間係大宮,所以去左東口搵地方食早餐

見到松屋就好誠實咁行左入去

雖然都係燒牛肉定食,但上次係食五花腩今次係普通牛肉
的確係冇咁肥膩既,特別係朝早叫少飯既情況下冇咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞