周杰倫把聲究竟發生咩事

477 回覆
586 Like 15 Dislike
同意
duo 爛聲得嚟又勁有 feel , 真心 cls
咁所以睇佢點取捨。我記得羅力威參加亞視時都係同周杰倫差唔多唱法,又係拉扯高喉位上,只不過佢地識得喉外肌係用力到一個程度後就停止再加力,喉頭唔會再上升,所以唔會鎖聲帶。正常人無學過唱歌唱k 都係尻唱用喉外肌,不過唱到愈高音喉頭就開始升到最後鎖聲/走音。
之後羅力威改左個健康嘅唱法,再唱返楓其實順耳左好多,而且佢嘅個人特色都仲係到。
不至於太爛走晒音,有feel 就得
佢以前個樣真係好撚有才華
同埋佢唱之前講果段好有意思
佢有強直性脊椎炎,唔知關唔關事?
諗起克勤
佢唱歌已經係保養緊把聲
唔識唱歌唔代表唱歌唔好聽呀巴打
醒下啦
食老本, 佢而家一d 都唔尊重佢既fans, Eason 都叫養返聲, youtube 個live 除左忘詞真係超水準(考慮到佢既年紀同之前聲帶有幾傷)

姐撚d 演唱會先睇到嬲, 呢幾年既真係好撚hea.
duo 爛聲, 但我真係會成日聽返, 但講真, eason 呢幾年把聲算係養得返.

姐撚個d 搵南拳媽媽唱又有, 俾咪觀眾唱又有, 總之個feel 就係黎cap 你水.
hea極都場場演唱會爆哂,仲咁努力做乜
hea極咪又係有班死忠去睇

校長幾時再開演唱會呀, 好想睇呀
訓醒未
佢算keep 得好,十幾年前聽過佢live,個時好輕鬆咁連續唱幾首高音歌
唱法問題,回曬塘了
連燈歌神做唔到咁高level
好撚勁 真音上
次次聽佢歌唔開字幕都唔知佢唱緊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞