周杰倫把聲究竟發生咩事

477 回覆
586 Like 15 Dislike
想知你定義嘅全盛時期係幾時
佢唱live好多時候有降key喎
作品就一線 唱真係差少少
佢本身個唱法好似好傷喉嚨

以前嘅周杰倫真係好神,演唱會啲live好好J,而家真係不了,仲要揾埋啲朋友上去唱
講真啲高音咁嗌法真係好易傷
eason 爛聲都好聽過周杰倫,始終個底好佢好多
周杰倫本身唱功都只係中庭,靠獨特唱腔頂住,一爛聲就玩撚遠
用so chan whee首tears嚟做對比會好啲
咁多年 越唱越高音
派膠啊ching
咁咬字係佢既style 黎嫁嘛
佢d高音零穿透架wo ching
人民幣好味
係極高,完全唔會推薦人學唱歌咁唱,一黎高音好難上,二黎唔好聽,咁唱只會越唱越傷,好多學生成日問我周唱功點,我都只係笑笑口好有個人特色,但唔好學佢(教過唱歌)
04無與倫比同埋07?
中間連唱最長的電影蒲公英的約定同白色風車
點樣一線呀?佢發聲係唔健康既方式唱,作曲就一線

師兄點評論張雨生,佢啲高音都好勁
同連登仔講唱歌晒鳩氣,周杰倫都比人話識唱歌同埋唔係鎖聲帶
林子祥,張學友,eason、張敬軒,呢d先係識唱歌,周杰倫笑死。 我都鍾意聽佢既歌,真係好好聽,但係話佢唱得好真係吹大左
一來就拎最tow嗰個比
張學友後生嗰陣唱功都贏周杰倫9條街啦
唔算串 佢只係話歌手咪咀唔出奇
舉埋例話MJ 都有咪咀

利申:MJ 死忠,覺得有時為演出效果咪啲跳舞歌係okay
蕭敬騰算醒目改唱腔
佢以前個唱法又係會好傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞