周杰倫把聲究竟發生咩事

477 回覆
586 Like 15 Dislike
who
算吧啦周杰倫已經成為左回憶唔會再返黎
而個呢個只係一個奶共廢中

但對比起Eason 真係兩個世界
起碼Eason仲會不停改進自己
前排先睇過條片
佢自己都話把聲冇可能上得返後生既時候
所以要轉下技巧 從而搵到新既境界
你睇下前排段live
你係feel到佢對音樂仲有heart仲有貨賣

真係鐘意唱歌點會寧願叫d朋友唱或者遞咪比fans

利申迷左周杰倫十幾年 見到佢而家d演唱會好失望
其實流行歌手最緊要係唱得好聽 有個人特色
完全正確發聲一定唔會好聽
姐撚個方法老左又冇心唱咪搞成咁
佢都有D 損耗啦,近來啲片冇佢幾年前唱得咁犀利,特別高音冇以前咁響
King Gnu
スピッツ
L’Arc en Ciel
Hozier
Billy Joel
Steel heart
Bon Jovi
歌無反 音樂無分國界
周杰倫嗰堆成班復仇者聯盟咁
下,播出黎架wor, 唔係live
我睇到啵
不嬲都唔撚係好聲架啦
唔明有咩好比較,聽歌呢D從來都係整體去感受 每個歌手既定位都唔同

有D係因唱功而紅,有D係歌手既風格同首歌既配合度

如果叫戇豆演marvel個Thanos 成件事會唔會好滑稽?兩個演員定位唔同,將演技拆出黎講根本就無可比較性
作為一個唱作歌手佢最值錢係作,唱就算啦
其實我唔係幾認同
因為你叫其他人唱佢啲真係難既快歌例如娘子忍者嗰啲基本上係冇可能,呢堆歌出咗20年不論係歌手或者素人都仲未見到一個成功既cover
佢作個d歌range 闊到仆街 根本就唔易carry
加埋依家回下塘咪搞成咁
其實話周杰倫唔識唱歌個啲人大部份都唔識野,佢啲歌有幾難唱好多人都知,你係香港搵個歌手完整唱到佢隻擱淺,最長的電影都難,唔洗唱得好聽,唔走音唱曬成隻都好難搵到
JJ點會冇天賦,天生把聲就高過一般男聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞