周杰倫把聲究竟發生咩事

477 回覆
586 Like 15 Dislike
你可以話周杰倫唱歌技巧無一線果班咁好
但絕對唔係「唔識唱」
佢用聲方式已經係SLS強混得黎又唔太傷聲

https://www.youtube.com/watch?v=rCT0zSWaEZI

周杰倫把聲最值錢的地方係
任何音都可以保持好一致的texture, even好高音
無任何「技巧」痕跡

你聽番JJ唱稻香係唔夠jay好聽
你會聽到 jj 口腔不停變化扭來扭去做唔到一致性
所以成個感覺 jay 聽落好以好soft 好relax
正如星晴一樣,又係無人cover到果種feel
稍稍一高音 d 人就用左力keep唔到一致性
佢老婆閪水有毒
贊同
由佢第一首plug台既歌就留意佢,第二隻碟開始做fans
由可以聽前奏幾秒就知係咩歌到而家佢出新歌我完全冇想聽既慾望
自從佢一過去中國發展之後就走歪哂條路
演唱會唱又求其,一味淨係用錢堆砌個舞台
淨係上微博討好班大陸fans,
我對而家既周董係好失望直頭而家唔覺得自己係佢fans.....
er.....周杰倫好似冇微博
奶得西多。。。發炎
超時代 開不了口 世界級
https://youtu.be/NS74Z8nz4tw
話佢唔識唱既唔該聽晒成條片佢
唔識唱根本冇可能共嗚到呢種高音出黎
Eason唔緊唔係因為叱咤嘅,係佢個人成就同心態唔同後生嗰陣啫
咪呀巴打,你講Jay識唱歌之後就會比人曲解做吹奏佢唱功㗎啦
上次有單娛樂新聞講佢係屋企夜晚彈琴,
個新聞仲cap左圖出黎,唔係微博果類social media 黎?
真係未聽過eason唱creep
ig黎
其實啲人屌姐撚而家垃圾係冇人會質疑,仲會個個都認同
但話佢從來都唔識唱歌就真係over曬,如果佢真係唔識係唔會唱到咁多經典既神live,04無與倫比,07摩天倫呢兩個演唱會真係J成世都唔會厭
屌自膠,07唔係摩天倫
才華就係
唱功就企埋一二邊啦
金鐘國依然唱得好好聽
講起就嬲
呢個live嘅經典歌例如葡萄成熟時人來人往呢啲
應該係歷來唱得最好
靚聲唱功好感情又自然流露
不過版權糾紛冇得收入dvd
冇養聲 冇練習 上左神枱就盤pea
佢最近幾個concert都係入去聽fans唱歌
超時代係我最鐘意既演唱會
綠色液體
聽聞話俾人落毒喎
喺台灣唱過一次但唱得麻麻
呢個就咁鳩唱仲正
咁你又係乜水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞