周杰倫把聲究竟發生咩事

477 回覆
586 Like 15 Dislike
阿lam自從做阿姐嘉賓跌左落個窿度 傷左隻耳就咬字上好似變左 但七十幾歲 仲唱成咁 仲講乜鳩呀
係華語圈算中高,外國比就算啦,不過佢都唔係 sell 唱功,係佢啲歌同風格
算啦,13歲聽到而家31, 都係聽青春回憶姐
同金慶皓一樣
咪就係,以前d歌詞好有意思

哼我真想撕掉 換回自然 怎麼梯田不見 多了幾家飯店
住在裡面看西洋片 幾隻水牛 卻變成畫 掛在牆壁上 象徵人們 蒸蒸日上
一堆遊客偶爾想看看窗外的觀光景點 但只看到比你住的再高一層的飯店

而家首mojito?佢成為左以前自己寫嘅遊客囉
技巧keep住進步唔代表機能冇退化喎
https://youtu.be/-G94N4R6kFU

你米痴線啦,係到鳩up
仲有咁多人正評cls
吓......好似拉小提琴啲殺雞聲咁
唔認同呢啲叫質量好喎
大家一齊唱好不好🎤
好多歌手隨時間變化發音位置唱法都會改變,機能一定會退,睇你點keep 同轉下唱法發聲都會改變到
依場算後期
佢喺早多幾年之前 有一次唱大陸場淋雨演出
之後重感冒打針吊命 連續幾場降key
之後就一去不復返..
佢個段突然鳩唱姐但我覺得好撚正
純粹想講佢要用技巧上到咁高音其實完全冇問題
以前連新城啲豬肉獎都會有台灣歌手飛嚟拎。
其實係調翻轉,周杰倫以前好撚fit,現場唱得出翻擱淺嗰啲痴線歌,只要對比翻個音域就知,如果你男人分分鐘半首楓都唱唔到。唔知係咪翻大陸賺啲濕鳩錢搞到而家退步到咁

反而eason一直唱功有進步,雖然硬件黎講把聲老,但係啲skill穩左好多
你好多懶音
好似係南寧杭州重慶嗰幾場開始
大約15年掛
睇到對乜柒浪花兄弟就躁
佢算係早jay 1代啦,可惜佢高峰期太短
佢最近個次海旁個《黃金時代》真係聽到跪係到
好多人仲係人講探病就跟埋講, Duo 講緊10年前, 四季live 失準係2017 年, 佢當年失準完之後反省, 然後養返聲.

2020 既live 完全對得住佢既fans

你問睇下姐撚d 演唱會, 10年時間, 係用黎撚你渣. 南拳媽媽浪花兄弟 04 07年兩個live 就真係實力表現啦
連登仔基本樂理都唔需要識已經識作歌
YUU最尾果段好高音
未聽過
周杰倫就首首金曲
屌呢首真係神作
最撚鍾意夜曲
佢啲高音係幾正,唔識聽用聲用得岩唔岩

但都預左有限期,有過咪算,我就覺得佢嗰時係一線實力,因為得佢一個周杰倫,能力上冇代替品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞