結果廿萬買左jazz rs

457 回覆
14 Like 83 Dislike
支持樓主 新車

我同你差唔多, 廿萬鬆budget, 諗緊乜車好

有乜所謂 架架車都有人buy架啦
支持樓主 新車

我同你差唔多, 廿萬鬆budget, 諗緊乜車好

新車 mazda 3 or 120 m sport
手波定自動波?有無部車既內龍睇睇

我都係新Jazz RS 車主

內籠 Jazz 無得輸

當初都係Ractis Note 同Jazz 揀
Note 一定最大個內籠 後座最舒服
ractis 天幕正
Jazz 外形正 內籠有

但Jazz 真係皮薄 同埋唔夠快

新Jazz後輪仲係用 Torison beam,加埋高重心,D 彎真係

喺日本揸過 Fit Hybrid 行山路,真係浪到飛起
你估仲係十幾年車齡果架鐵皮jazz咩
Jazz ncap攞5星
聽班連登仔9up死得啦
叫人買部二手牛肺都唔買新車

可能車對於我係奢侈品
唔係必須品
買得奢侈品
奢侈品都唔型既話
我唔買算啦

渣緊舊benz開篷
一年都冇整一萬
但個觀感自己fit哂
你比部jazz 2026年出既我都唔會渣

當然,呢d喜好觀感野好個人
Enjoy the jazz

岩啊巴打
jazz rs 好野黎wo
個樣完爆polo golf note prius先
你唔中意個brand都無計
空間使用真係比100分, 細車比你裝到勁多野

我鍾意 FD2, FN2, FK2, DC5, S2000, 但對 Jazz 就反感,揸過兩次都睇唔到有咩賣點
買 jazz 其實冇乜嘢 但用廿萬買架新嘅 jazz 就傻仔
重要係新牌 好心就攞幾萬買架錢七操吓先啦

咁點解新牌買golf mazda3就唔係傻仔

新牌買新車一定係傻豬架啦⋯⋯只不過買架性價比高啲嘅冇咁傻啫

Jazz Seat Down位最大又Flexiable,慳油,維修易同平,二手價硬
呢D 其他廿幾萬車價果D 車比唔上

咁不如 Toyota, 同價車空間感仲大
而家新車貴左咁多
14年新出個陣都係18個左右
仲要今年facelift....
利申jazz rs 車主
樓主分期供定一炮過,想跟

一期

有錢做咩要分期供

做左傻仔都未知
其實而家息口低新車真係唔好一炮過
個opportunity cost好大
樓主帶旺晒車台

而家上會咩息口? 2%?

我廿萬放完出黎會無錢洗咩唔通

完全唔明有能力一炮過有咩問題
樓主帶旺晒車台

我諗佢地係講緊opportunity cost 問題姐
同樣地20萬去投資個return 高過過會息口就得

少過2。
1.25-1.5都有
有抵押問銀行借仲好

樓主20個一炮過其實真係好傻

少過2。
1.25-1.5都有
有抵押問銀行借仲好

咁平
我買架jazz 前都有諗過上會買fiesta / polo / spade / cilo
我記得車行開個d rate 都2% up

你開心就得喇
我淨係想講有錢佬都唔會一炮過買一個單位而家分開幾份做首期買幾間

少過2。
1.25-1.5都有
有抵押問銀行借仲好

咁平
我買架jazz 前都有諗過上會買fiesta / polo / spade / cilo
我記得車行開個d rate 都2% up

車行一定貴
代理個rate好好多
當然同你職業都有關
就算上會2.5%, 通漲都唔止呢個數

你開心就得喇
我淨係想講有錢佬都唔會一炮過買一個單位而家分開幾份做首期買幾間

有錢佬買咩車我買咩車呀ching
個本差咁遠

拎去做投資實賺架咩,得個20萬,去賭咩唔通
就算上會2.5%, 通漲都唔止呢個數

正確
樓主,岩岩考到牌,想買架兩三萬既JAZZ操下車,應該選咩野年份

等樓主果架

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞