[親生仔] Google Pixel 討論區 (49) Pixel 5幾時有review

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
google唔好彩 武肺搞到samsung要發力boost sales
正常唔計支那機 865點都要6 7k啦
不過其實如果pixel 5用865賣7k+都一定有人買
而家反而分分鐘俾s20 fe打死 唔明google諗乜
s20fe 羸pixel 5成條街wo...
點說股自己買pixel 5
佢賣865應該回唔到本啦
連美國都無人買 點會高成本做蝕錢機
仲要有行貨
同樣價錢 SPEC又真係差太遠
行貨都係一個問題黎既
壞左真係唔知點算
呢啲片Youtube 大把
全部都係假片
根本得上面嗰條片先係真, 其他人都無真機係手/ 拍咗片未放上黎
等最大嗰班youtuber出片先睇啦
stock android + 影相 + 外觀
我自己係咁
仲有少少信仰/親生仔
同埋唔想買5咪諗下 4a(5g), 反正大部份野一樣
贏cpu同電
但係pixel仲有feature drop,future camera software update
之前係咪朝有巴打話想一齊係台灣買?
pixel 真係贏信仰㗎喳

用緊4a
feature drop d 功能多數冇乜用
衣啲假test就算啦
雖然我相信p5個algorithm點都會好過Fe

問題今次我等咗咁耐都真係說服唔到自己買p5
主要香港冇行貨
先冇volte, 5g mmwave個band又唔support
咁真係要係spec上補賞
但spec去比s20fe,粒u輸, 冇sd card, ufs2.1 vs 3.0, 仲要冇埋本身張neural core chip, 然後90hz vs 120hz

真係冇得鬥…係真係得番個google原生, 同影相algorithm, 但一般用家冇信仰,你話啲味精相放social media係eye catching 架喎
所以我係對p5失望
4a啦
買samsung囉
4a升11有咩要注意
先唔講mmWave值唔值$100
後面嗰堆嘢肯定唔值,而且亦都唔係我care嘅嘢
我好撚care chipset
其實你有咩需求要到8系chip set呢
打機講畫質就需要
如果用黎返工用中階足夠
建議一部打機一部返工
電話game又真係有咩咁好玩
同埋唔係玩咩大作,相信都冇需要用最新8系u

依家梗緊冇問題
但係會擔心之後夠唔夠用
用英森係咪美森acc用唔到?又要開個英森acc
好似係用同一個ac
轉返地區就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞