[親生仔] Google Pixel 討論區 (49) Pixel 5幾時有review

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
請教各位
我部美水4a唔知點解用原裝火牛駁個轉插係叉唔到電

唔係就咁用呢款轉插就得喇咩
駁通咗部電話話正在快速充電,但個percentage完全唔升,係咪邊度出錯
夠用就好
計埋運51xx
近日Phone Arena報道,谷歌Pixel 5可能會放棄使用高通今年的旗艦晶片,也就是驍龍865,轉而採用定位相對較低的驍龍7系晶片驍龍768G。原因是因為驍龍865成本昂貴,而這些成本勢必會轉嫁給消費者。換言之,谷歌此舉也是為了降低谷歌Pixel 5的價格。
咪啫係個轉插唔得囉
唔係499gbp咩?
暫時好似得佢出hand on 片
睇落去,影相無咩特別進步
https://youtu.be/3d3jLb7QA-E
我換過幾隻都同款轉插都唔得,點解
你地又用緊邊款?
個廣角
今代costdown到 ,連自家pixel core 粒chip都無埋

Google confirmed pixel 5 drops the pixel nerual core
chip

https://www.google.com/amp/s/9to5google.com/2020/10/01/google-pixel-5-neural-core/amp/
官方都話好過4少少咋
佢仲要話舊電差過上年嘅2019 S10plus 佢仲要用咗一段時間

事實上又好難平得黎勁好多嘅
你望下iphone用得落手都要849鎂以上 睇你覺得電話值幾多錢囉
我從未用過廣角鏡既手機
廣角鏡拍出黎既效果係咪睇落似影遠景咁樣炸
有冇人玩過stadia?
咁唔買lu
我都唔明
我訂咗P5
但都要睇下舊電係咪真係咁差 快啲出多啲review片啦
我都唔明
舊電又未必準嘅 佢都話只係用咗一日
Google also mentioned that, through optimization, the Pixel 5’s Snapdragon 765G is able to retain “similar” camera performance to the Pixel 4.

言下之意係咪 pixel 5 無左粒 Neural Core 影相會廢過 pixel 4?
而家見英馬 PIXEL 5賣599 GBP 對返成六千港紙 唔抵WO
雜牌10a
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞