[親生仔] Google Pixel 討論區 (49) Pixel 5幾時有review

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
香港冇保養都唔笠套
成屋都係Apple野
Android黎講唯一係玩Pixel
喺英馬買完俾人suspend咗acct
可以點算
4號落單8號到
冇用特快
要交信用卡statement 彼amazon uk 解lock , 我買Pixel 5 個陣都block 左舊個account ,要我開新account後又再block,交左statement 先放行新account 訂到Pixel 5
交完都係話未unlock到
搵cs要登入,一登入就話我acct lock咗
屌你咩
我舊account 就係咁,個cs 問我舊account 會cut 曬所有單,叫我開新account 訂
有無人升左andriod 11 後出現唔少問題?
1. face detection fail, 會叫你清鏡頭
2. 打/接電話會變左黑MON, 著唔番
3. 聽錄音都一樣會變左黑MON, 著唔番
4. unlock宜家要由底掃到上頂先至出到pattern lock.
早知唔升住, 估唔到stable version咁多BUG
利申: pixel 4 XL
4a 5G仲要等幾耐就嚟忍唔到手買pixel 5
而家Pixel 5 得返美國store 有貨
希望聽日prime day會有p5 既discount
CHIING係咪係英馬買左5?
美馬感覺上係50/50 一半DHL一半順豐
英馬暫時睇呢度好似都係DHL
但因為sample太少唔可以作準
希望唔好中順豐
我係unlock 同打字會freeze, 再捽佢先有反應

另外就係聽親電話都default 開speaker囉, 啲嘢好minor但會唔就手
4a here 全裸機

本身有 screen protector,但張貼有問題所以撕左好耐
小心傾電話唔識自動熄screen
部4a終於到手
手感幾好,機背唔滑,應該唔買CASE啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞