[親生仔] Google Pixel 討論區 (49) Pixel 5幾時有review

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我都係12號到 英馬買
之前買咗犀牛盾嘅殼同貼
好期待
佢啲貼會唔會好厚
唔想部機咁大舊
而家一個飯都幾十蚊啦 時代唔同咗啦

google呢次特登玩position
旗艦feature 中階chips
注重多咗user experience 拎個中間位
可能有人覺得spec值錢過os啦
我鐘意clean android多啲
就咁睇就唔會
但佢唔係硬嘅玻璃貼
想問下係咪美馬無得預訂p5
見得英馬同b&h先有
想問下大家點解唔用美馬+集運買Pixel? 唔係平啲咩?
因為價錢唔唯一嘅考慮因素
集運煩/慢過直運呢樣嘢都好重要
英馬連直送運費 513 GBP
美馬 699 USD 要再加轉運
所以英馬平啲
不過 UK ver 無 mmWave
想問下Pixel4 update左之後點樣screen cap通知頁
Ching我都諗緊集運
但佢入面有兩粒電 唔知運唔運到

你買咗未?
pixel3 上完11好似易咗reload app
重訂到綠色咩
power button + volume down button
US version mmwave 香港好似用唔到
我訂台版 都係搵朋友ship過來咋
台灣ship到電話過黎咩
https://www.youtube.com/watch?v=y0u8Of_-tQc&ab_channel=TechSpurt

部 P3 無咩問題, 睇完個 review 又覺得 P5 好正 但係個 speaker 好廢
大概幾錢,諗住美馬寄過去台灣再揾朋友ship
睇吓會唔會平啲
個speaker真係最大難關
我覺得under screen speaker就算幾大聲
出到黎都差d
邊到買到?
有冇人知喺香港用unlocked同verizon有咩分別
想問下 撳實power掣之後cap screen個shortcut係咪冇得變返出嚟
前排用慣咗 又要變返power+音量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞