[親生仔] Google Pixel 討論區 (49) Pixel 5幾時有review

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
唉,恨鐵不成鋼
點解唔對我地pixel fans有多啲信心
點解唔對pixel本身俾多啲自信
根本用865俾多$300我都仆住買pixel
點解又送又唔送
2個都好似係有g
根本係pixel 消費力唔夠佢出flagship
4a 搶到市場
旗艦搶唔到
事實係4XL仆晒街
依家4xl賣5100都覺得貴
三大缺點
冇超廣角
face unlock
細電
算細 同期s10+ 4100
iPhone 11 pro max 都有3969

同埋p4xl個續航都唔算好
其實本身都冇乜所謂 但之後發現仲廢過pixel 4粒U 真係幾難接受
利申 我都會買 pixel 1用到而家
$499咪算囉,$699趕客
大家有冇咩牌子既貼推介比Pixel 5

同埋鏡頭貼會唔會影響影相效果
玻璃貼好影響sensitivity
保護殼算啦 突出嚟就算保護貼都容易花 用保護殼 仲好唔會掂到
買左綠色諗住祼跑
見Spigen有隻鏡頭貼係開隆,但好貴
前鏡頭我覺得冇乜影響 都好撚靚
[member]都係路唔好搏,sf話會幫你送但驚舊電過唔到海關[/member]
知唔知邊到可以買官方保護套?
英國買係咪送qc35
btw pixel 5 呢代唔買了
btw pixel5呢代真係唔知佢做緊乜

呢排肺炎個個帶口罩 faceid玩唔到
samsung 行緊on-screen fingerprint detector
pixel 5 又無 要食返老本用後面粒制 (雖然用慣真係幾好用)
如果iphone12好似ipad咁用返power button 做fingerprint detector就好

pixel 4大推motion sensor
其他國家又未批晒,然後突然間胎死腹中

pixel 4 5g同pixel 5 個價差唔遠
功能又唔係特別多
個價又減得快過人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞