[親生仔] Google Pixel 討論區 (49) Pixel 5幾時有review

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我都掙扎咗好耐轉唔轉會好
其實舊電應該同 S10+持平先啱

中階 U不過90hz mon
再睇多D評價先得,如果廣角鏡好廢咁我買返4A算
可能係生物科技眼 掃ig fb 慢左0.001 ms 都周身唔聚財
有直送香港?
俾錢果下先平100 咁抵死
免左税
咁平過台幣18990喎
所以英馬其實係幾抵 係睇bf會唔會再平
不過我更有興趣想知pixel影相色準問題
早排係啲TG group見到有人話部部電話影rog phone 3個紅色stand係影到變粉紅色

琴晚去試下發現真係得iPhone同支為部p40 pro係影得返個種紅色
英馬都有bf?
緊係睇US個邊
18w charger通常都係5v3a/9v2a
有幾多係香港order
The green and black variants currently occupy the second and third spots, respectively, on Amazon UK's best sellers list for unlocked smartphones.

https://www.phonearena.com/news/pixel-5-sells-out-on-european-google-stores_id127567
其實又太關U事既
係覺得p5唔值人俾5000蚊
係有新features例如電量、叉電、影相、薄邊
不過啲features個人覺得補償唔到cut cost位例如中階U、廣角窄左、萬年鏡頭、cut左active edge、冇左neural core,5G香港未必用到
再加上4a 5G個差價位難啲說服人買
仲以為用7系U會慳電D
尋晚喺英森order咗部4a
而家見到preparing for dispatch
好緊張
慳電啲就冇乜必要同時加電量
最多咪朝用晚叉
除非個gimmick係24小時電量
Aggar
你cut咗cpu都留返啲舊有features呀

利申舊HTC用家好掛住edge sense
咪住先
點解4A吹到用咁耐
但係呢兩部
不過佢同比s10+比係難d比得贏
s10+本身已經好好 同埋都係hand on review
追spec其實買APPLE囉
粒晶片幾撚勁
4a今次真係平靚正
agree
平價機王
不過好似話唔少人粒power button有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞