黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(5)

1001 回覆
62 Like 12 Dislike
鳩估送得畫都起碼曖昧左兩三星期錄影前已經有野
佢地點識?我仲以為上玩很大先識TIM
我都以為係
但行為似一早識

唔知
睇返鬼哥ig
峮峮最少去左兩次畫展
可惜都唔可以post兩人合照
好心酸
一有時間就會諗起佢
諗諗下又發覺佢已經走左 好無力
沖涼都諗住,我都唔算忠實粉絲但係冇諗過後勁咁強
個下真係好sweet 個陣都冇留意到
當年無得而家咁live睇娛百
然後第一次去台灣旅行可以睇到八大台好興奮咁係咁等娛百播
而家諗返都幾on9
細個好鍾意睇娛百,因為咁開始追小豬小鬼 到依家成個fb都係豬鬼。不過以前係追小豬先,之後越睇越鍾意小鬼 所以2個一齊追,到小豬開始係支那發展我就冇再追,小鬼離開左百分百之後我都冇乜點睇,但係會keep住follow佢地嘅消息。知道小鬼走左嗰刻 我完全接受唔到同唔敢相信。一開始我呆左成日,到夜晚我開始忍唔住狂喊,喊左3日都仲係忍唔到。依段期間我睇返玩很大一路向北同六週年合歡山,真系唔覺小鬼已經唔係到,好似依然存在緊,但係打開fb同ig,就見到好多關於佢走左嘅新聞同悼文,又忍唔住爆喊。真系好可惜。咁就走左。

到依家開始慢慢接受佢真係唔係到,冇特別傷心,但係都係覺得嗰心有啲嘢「銀」住「銀」住咁,不過我諗小鬼都唔想見到我地為左佢而咁傷心

大家都要振作啊!用返多啲時間關心身邊嘅人事,我諗咁樣都係小鬼想見到嘅嘢

https://youtu.be/f-MgA5jiBOI
條片係自己yt playlist見到 以前好鍾意save底狂loop
(有殘體字唔好介意)
睇緊峮峮d相 發現佢好多時都係整笑哈哈同心形係指甲 同小鬼一樣
可唔可以cap黎睇下
係⋯⋯沖涼諗到忍唔住落淚⋯⋯

都問係唔係太好,一個咁好嘅人,係唔係好得滯,所以要接佢去做天使⋯⋯
一路都揾緊方法喺香港買AES
細個又冇錢
成日都上網搶唔到 香港代購又唔係好多好UPDATE
次次去台灣 去門市都撞正未開/冇開
但之後又冇時間去...
好灰....
點為知忠粉?
即係追佢行程買哂碟去哂演唱會跟佢港台兩邊飛,呢啲追星族對我嚟講咪叫忠粉

身邊識幾個係小鬼忠粉,追到小鬼都認得佢
00:34佢講 我也要玩 有無原片?點解可以咁可愛
以前真係冇門路
佢啲嘢仲要係限量 門市都要排...
AES好似有得寄香港
以前跟forum訂過幾件衫 幾年前搬屋掉咗,好後悔
之前冇睇過娛百亦都冇聽過佢嘅歌
一開始認識佢係因為個ex好迷佢先知有呢個人
到近呢兩年睇玩很大先開始熟佢
一開始佢走咗係覺得好唔開心 冇啦啦冇左一個每星期都陪住自己嘅人

但越睇得多佢身邊嘅朋友ig講返佢地嘅故事 就越覺得痛心
點解一個咁好嘅人要咁早離開我地 佢從來都冇埋怨過自己運氣唔好 只係默默咁努力 佢對每個人都真誠 唔會去計較付出

究竟係咩原因要佢咁年輕就走???
有啊,但係以前冇信用卡(依家都冇)
同搶唔到
對唔住我係00後
以前都係搵代購 我重有幾件tee同個杯重用緊
去親台灣都一定會去AES行下 有次就係撞到鬼哥
以後再去已經唔同曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞