黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(4)

1001 回覆
95 Like 8 Dislike
追佢啲綜藝 劇追足咁多年
唔係因為佢邊方面好突出 好出息
就係想比人知道佢有幾努力
想佢知道佢嘅努力 佢嘅善良係有回應 有人見到
就算唔多都好 就算得我一個都好

佢應該係我呢世人最想佢紅嘅一個明星
見到佢玩很大重次紅番好開心 好欣慰
亦都係因為佢先變成玩粉 係咁同朋友sell佢幾好仔幾陽光

終於係大家心目中佢嘅形象一個sell樣偶像變做全能型藝人嘅時候
點知未等到佢圓紅館夢就搞成咁
你連比我黎睇你紅館show嘅機會都唔比我 黃鴻升
達達都幫唔到佢
通常啲group要持續落去都係變閒話家常九唔搭八先得,最後好多人mute/quit,變極小圈子。
好,截止啦,驚太多字
麻煩晒你
希望留得切

「 鬼:
我是來自香港的鬼迷,看了你的節目十幾年,很遺憾之前沒有去看你演唱會, 但你就像一個很熟悉的朋友在我身邊,希望你在你的星球快樂,謝謝你」
多謝樓主
默默咁mon住po 感覺都仲係唔係好真實
呢幾日黎問咗好多次點解
點解會咁 點解係你 點解點解
好多嘢想同鬼哥講 但又唔知由邊到講起好
同好多九十後一樣 我都係娛樂百份百到認識你
睇住你由小鬼做到鬼哥
呢幾日睇到你人緣有幾好 平時對人有幾真誠
你對前輩尊敬 對後輩照顧
所以都被前輩愛錫 被後輩欣賞
被啲悼文洗版但都完全唔覺得佢地消費緊你
因為睇得出每個人都寫得好真心
睇得出你點樣用生命影響咗佢地嘅生命
知道有段時間你好想擺脫小豬嘅影子
但係我心目中你不嬲都有自己獨特嘅風格
鍾意你初初rock style嘅歌 鬼混、搞砸了
到超有感隻碟你再突破自己
係我最鍾意嘅一隻碟 每一首歌都好好聽
全部而家都仲係我playlist
仲有你拍台灣本土電影陣頭 票房過億好替你高興
我都有係香港入場支持 好熱血好鍾意
亦都好欣賞你畫畫嘅才華
你成日都話自己份人太嚴肅講大道理
但就係呢份認真嘅性格吸引我
好慶幸2013年有去到你係香港嘅演唱會
係其中一場我最難忘嘅concert
可惜嘅係你欠我地香港鬼迷嘅紅館演唱會已經無辦法再實現
呢四日黎不停喊完又冷靜以為自己接受到
但見到新聞又再喊過唔敢相信
今日起身又再諗點解
但我知再接受唔到都要接受
多謝你咁多年嘅陪伴同留低嘅作品做我以後嘅陪伴
鬼哥 謝謝你 喜歡你 想念你 我愛你
歌手黃鴻升著皮鞋打歌服 也太帥了吧
https://www.instagram.com/p/CFQ3mssl_yJ/?igshid=j2zj7sqe5xkd
好鐘意呢首
片尾
我陪你!!! 放心 有我在!!!
下一秒的夢
忘了所有痛
靈魂失控
誰是英雄
去啊一定去
去唔到台灣嗰個已經好遺憾了
原來個po 仲有一直開
過咗咁多日都仲係好唔真實
多謝堡堡開呢個po
啱啱先返到屋企睇返靈堂啲訪問又忍唔住
你話嫁 傾緊 要再confirm 幫緊你幫緊你
呢幾日一直都諗辦法令自己開心啲
但完全做唔到
我會去
一定去
留名
睇到片頭已經忍唔到
唔敢睇落去
駁唔到
與其開group不如繼續係到吹水好過
記得YouTube cm好多人都話較快1.25倍好聽啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞