黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(4)

1001 回覆
95 Like 8 Dislike
雖然唔係fans 睇玩很大先認識到小鬼
但都想留一句
小鬼 一路好走 你係個好藝人 好哥哥
呢首超好聽 唔知點解咁低view
羅志祥個story想點係咪今日無人認到佢硬係要講一講自己出現過
我唔係鬼迷 老老實實唔熟佢d歌
淨係識最hit個幾首
以前有追娛百,之後祝哥走左成個節目換晒形態就覺得唔好睇無再追
出左黎做野之後亦都無再睇台綜台劇
係上年某一次去台灣旅行夜晚電視播緊玩很大,先知原來小鬼接左主持棒
覺得幾好睇幾好笑,先再由小鬼做小隊長既集數開始追黎睇
第一日知道佢走左真係覺得好震撼
夜晚返到屋企先敢喊 停左再睇其他藝人悼念佢 又喊 無限loop
連朋友都覺得我又唔係fans 喊乜q
但佢係我一個熟悉既台灣藝人
再睇同佢無論熟定唔熟, 身邊既人對佢既好感,覺得好感動, 佢咁樣就走左真係好可惜
所以都down左兩日, 而家已經平伏返了
ok 我錯 我走先
影視台有po 可取暖
記得鴻升以前有個節目係同憲哥個女sandy一齊主持
有集來賓係柯佳嬿 佢同鴻升傾得好開心好好笑
https://youtu.be/DKr0Q1By5wk
呢首好冷門,但覺得旋律好聽又歡樂,好符合小鬼形象
喧都記得水妖怪
都記得水妖怪

傾周星馳電影
有冇人覺得鬼2星期前同峮講唔結婚單野冇咁巧合

總係覺得佢有先兆感覺到自己唔對路

潛意識同峮講
好好多啦 尋晚喺上個post打咗篇千字文抒發咗嚟
估唔到大家都有睇到 仲俾咗好多正評我 喺度多謝大家

我最估唔到嘅係自己唔算係咩鬼迷 但係都喊咗兩日 好耐未試過咁心痛

一出po 我都係咁認為

可能...
我都係
佢應該仲有好多野想做,想講,想去完成
但突然就要佢咁就走左
真係對佢太殘忍啦
御守之心
小鬼哥哥 一路好走你既成就我會記一世
唔覺小鬼中意蝴蝶?
就好似以前睇電影見到個劇情係一個人好努力咁生存
開始少少轉運果刻突然間死左
每個人都會為呢種悲劇覺得不值
見到佢話人生已經完全係行緊planb
身體唔好就減肥又戒煙
事業由自己一手扑爛哂到慢慢起番高
開始起好個地基突然間走左
邊個都接受唔到
因為好似打爛左個童話故事咁
佢明明最鐘意小朋友 點會唔想結
可能真係有預感........
仲有plan b呢隻碟嘅想法,歌
呢幾日不論揸車定搭車都聽住佢既歌
啱啱睇返04同99段片 佢仲話可以預先體驗做爸爸嘅感受
可能真係feel到有啲嘢先會突然咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞