黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(4)

1001 回覆
95 Like 8 Dislike
佢就係知自己身體冇常人咁健康,甚至可能突然間走咗,所以先同峮峮講唔好結婚
零負評藝人

應該係佢人生一大成就
我記得之前唔知係邊度睇過
喺娛樂百分百仲係得豬鬼碟嘅時候
中國祥成日係大陸拍野
小鬼都係新加坡拍戲 然後淨係得返蝴蝶
佢好似會拍戲拍到凌晨 再搭飛機返台灣錄娛百
錄到夜晚錄完之後 又返新加坡拍戲拍通宵
佢淨係靠搭飛機嗰幾個鐘補眠
佢成日都咁chur 就算冇玩很大都有可能會咩
呢樣真,好難撈咗咁年都冇人講過佢啲咩衰嘢
講真咁多年好似冇一個明星係咁多好評,
同台灣電視台都好重視咁,當然,
可能係我自作多情,又或者而定社交平台多...
但我自己覺得...好轟動...但小鬼唔算巨星,
當然...而家是了
有時都會覺得依家咁走可能對佢嚟講係最舒服
3秒鐘一下就走了
好過老左要經常洗腎 過住冇品質既生活
你係我地心入面永遠都係嗰個年輕有活力既鬼哥
之前睇新聞話三高已經做運動變番正常
腎臟都檢查冇問題啦
鬼哥真係好陽光 好好笑容 比人一種好正能量感覺既人
前排睇到佢同楊丞琳演唱會段片 真係覺得佢地好好感情
原來帶走一個人真係不留一點機會說再見
佢真係好正面 宜家唯有不停睇返佢以前D片
其實唔係好想不停睇 但係youtube 係咁演算法出唔同片
鬼哥 你既歌係我中學陪左我好多時刻
唯有欣慰係你走得唔痛苦 但真係走得太早 太早 你值得擁有更多幸福日子
雖然都已經過左幾日 但係真係好難釋懷 我同你一面之緣都冇
但係你既離開我真係覺得 好可惜 可能你既笑容 你既精神 你既態度 完全影響到我 游戲不一定要勝利 最緊要享受 你既樂觀 係你臉上完全感受到
一路好走 希望你在另一個世界 繼續宣揚你既精神
佢真係好到無得再講佢點好
就係咁好既一位偶像 榜樣 明星..
咁早就離開我地...
我地咁會咁大感觸..
如果佢唔係咁好..
可能我地會好過d...
其實佢幾年前三十頭左右check到三高已經好唔健康
仲要有食煙底 飲酒應酬呢啲少不了
正常三高係中年老年人先有
可能一黎做呢行食野唔定時又唔健康工作壓力大加上要熬夜 又有遺傳底 真係好傷身
其實一有過三高已經出現咗警號 血管硬咗就係硬咗
做返運動改善飲食呢啲只會令佢唔好惡化落去
其實近呢十年都無留意台灣娛樂圈
最近有follow返台灣新聞 其實都打個突
小鬼個樣老咗好多加殘咗好多
就算笑緊個樣都好無神咁 唔知有無人明我講咩
樂觀啲諗 如果呢幾年佢無開始錫返身 keep返fit
可能呢個意外仲早會發生咗
我明
佢呢2年老得幾明顯個樣
明 由其隻眼
好難講,aortic dissection 就算身邊有人call 白車都多數救唔返
每當睇番小鬼朋友兄弟接受訪問
聽番小鬼以前D歌
就忍唔住喊左出黎
睇怕熊熊嚟唔到
36歲就傾定死後點安排播咩歌
有咩人會咁
佢D歌 歌詞呢刻忽然就係講緊佢 或者係我地身邊每一個人對佢此時此刻既感覺 特別係 地球上最浪漫的一首歌
喊出黎可能好D 我男人老狗 都聽到眼濕濕
佢同佢侄仔 同KID 同楊丞琳 D片 以前真係睇到個人係個心笑出黎
依家 再睇一次 真係好感概 好唔知點...
點解咁講?太傷心定太忙嚟唔到?
大家唔好再諗點解邊個搞到佢咁,因為fibrocystic kidney 係好易令到aortic dissection, 加上高血壓,真係隨時,係整定......天意.......
因為流出片段
佢琴日唔係黎左咩...
另外睇直播d人留言話蝴蝶都黎過,唔知真假
避緊傳媒啦,有咩理由第二日都未嚟
可能聽日先嚟呢...
國外讀書既時候 每一日都會睇娛百 睇咗就快10年 由豬粉變鬼粉 直到小鬼離開娛百 康熙完結 台灣綜藝沒落之後先開始無咁留意 只係間唔中新聞見到佢既緋聞 見佢接左玩很大 但係一直都無諗住睇

直到早幾個月wfh無聊 於是開住玩很大一邊睇一邊扮工 見到佢雖然依舊無咩運 玩遊戲好似捉唔到技巧 但都係咁努力不懈 仍然係當初既佢咁 於是睇返佢以前既新聞 follow返佢ig 差唔多日日都見到佢update 感覺好似同一個好耐無見既朋友重聚返咁 點知突然就

雖然呢兩年香港發生好多事 令我覺得好人無好報 對人性差唔多死心 但係見到小鬼走咗之後 身邊既藝人朋友唔係空泛咁歌頌佢對演藝界有咩貢獻 而係講佢點關心照顧人既真實例子 因為佢既離開崩潰落淚 其實都希望自己可以向佢學習 好似佢咁盡量多關心身邊既人
俾啲記者遮住住睇唔到,不過遲啲新聞應該會講,好似話林依晨都有去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞