黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(4)

1001 回覆
95 Like 8 Dislike
突然咁講 真係會好驚.....
點解要咁樣
有個講法係人到臨死前一段時間會自己feel到就死(身體健康有事個種,唔係撞車個啲意外)
之後會同人講定啲例如身後事既野
其實睇番佢同峮峮講話不如唔結婚,萬一將來自己有咩事可以白纸一樣嫁俾人,如果身體冇事點解冇端端咁講
仲要同憲哥講多謝佢照顧峮峮,時間真係太巧合
都係嘅 就算預自己早死咪當50尾去
都仲有十幾年 佢到時就算冇結婚都好難白紙咁揾下個
一定係feel到自己好快就會變到身體好差
呢d真係佢自己既預感,連醫學都解釋唔到...
峮峮聽到呢句後即刻帶番超喊
正常點忍到唔喊
可能突然間歇性心口痛
因為如果熱戀緊好少會講d掃興說話
人類如果沒有心臟那就好了
受傷不會流血
悲傷也不會流淚
唔知有冇人share過出黎
憲哥個訪問終於有完整嘅片

https://www.facebook.com/144589512304563/posts/3385017698261712/?vh=e&extid=jE7R86ksxhLbgHYU
https://www.facebook.com/104361146282213/posts/3558812930837000/?vh=e&extid=qnS1VNgsWeuhutna&d=n

娛百呢個比較完整...
憲哥一邊講一種仲有take care
峮同kid
一邊仲有*

名人堂 卓文萱講過 佢同小鬼係梁靜茹演唱會識
有 果集係楊丞琳嚟宣傳 黃鴻升 黃鴻降
又諗返起佢地無幾耐之前
同台一齊合唱愛的主旋律....
佢好多歌d詞都好sad

我們都 忘了怎麼快樂
拼了命的拉扯 自己的人生
你若太認真 這場比賽就輸了
因為生命不過就短短幾十年的旅程

我們都 忘了怎麼快樂
用力的去愛人 讓自己完整
就別太殘忍 讓自己的心受困
困在一個寂寞的 比孤單還孤單靈魂
雖然我本身好唔鍾意中国憲
但有必要事佢都好顧全大局
望到峮峮同kid咁憔悴嘅樣就好sad
峮峮忍唔住喊
要戴返太陽眼鏡
身體差嘅人先會咁講,我有時都會講可能我好快死
可能佢身體真係有發出警號先會咁講
喺條utube片見到有條link講佢哋但係大陸網來
https://m.douban.com/group/topic/194031068/
見到佢忍得好辛苦,膊頭都震
我自動將鴻升代入咗個學長嘅樣同對話到有聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞