新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (2) 會員Eleven #82587死全家

631 回覆
13 Like 2 Dislike
又幾彈彈喎
咁我真係好彩 我賣嗰時好似無出2代嘅消息
我諗你賣得好早,依家越黎越多game
唔係吖 兩個月前賣
但無玩好耐
pre oreder已經買 但啲game唔太啱玩
就算steam啲vr game都嘛嘛地
LM
想買個嚟睇 VR AV
放返出去都唔知值唔值1K
其實點樣可以check到自己玩緊GAME既FPS?
期待有 C-3PO 同 Yoda 出場嘅 Star Wars: Tales from the galaxy's edge...
我覺得要睇埋本身你個人易唔易暈車浪
我本人就無乜事 但我朋友一玩就即暈就算唔係玩fps
咁你換唔換quest2?
299其實唔貴真係心大心細
遲下先
如果買quest2我個quest1諗住送比frd算
呢個我都想睇下豬西八格點解釋 好多條例冇講清楚硬推FB login
佢好似話下個月會再講
係差綁FB好似會好麻煩 所以仲考慮緊未衝…
我睇乜片上乜網都俾佢紀錄哂
定係連電腦時佢只係一塊Mon?
有冇人識samsung odyssey?
之前有用過下,唔係odyssey plus
我想知同oq 2差幾多,諗緊換唔換好
上網唔係好搵到比較

?
想問係咩網?真心唔識麻煩晒
thanks
FB本身tracking都幾勁下,不過其他網例如google都有

quest有6DOF鏡頭,FB 2019年話唔會save資料 (唔知依家會唔會改口),不過如果畀人hack到就睇到哂 (本身webcam都係) 所以我唔用嗰陣收返埋入個盒

依家最大問題係佢夾硬綁FB 如果之前或者之後個FB account畀佢ban嘅話就可以唔使玩quest 佢好多時ban人唔會講原因,連開分身都會ban
買quest 2嘅人都應該知道呢點所以唔介意 但係quest 1好多人都想喺2023年之前轉其他VR
CPU無準備到6K decode
粒野始終係mobile phone processor

唔洗去到3080嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞