新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (2) 會員Eleven #82587死全家

631 回覆
13 Like 2 Dislike
悠二訂既 , giga gaming OC
直接send 條AV 俾班developer 咁串
可能佢地都鐘意條片
唔知二代個手制會唔會好似一代咁易壞咗個震
有冇VR TG GROUP LINK
請教下Skybox係點整我爬左少少文,係咪去個網download個電腦用既software,然後放file入佢到就用得?有無野係要比錢既?
未玩過VR, 上次quest 1已經想入, 但係冇入到
今次quest 2
留明
而家係收成期 16/17年果批VR又貴又多線
Oculus 用唔用到手機嚟睇AV
即係點 手機stream去VR?
佢係一體機 唔係放手機入去果種
唔知係唔係你嘅意思
我明呀 但有冇得手機連落去播thanks
點解要電話連?
本身quest有browser直接睇
定係你電話儲vr av咁勁
要試過先知我買就買咗 以為手機連方便啲
綁FB,同埋如果個FB account ban咗部機就會上鎖
所以仲用緊Quest 1
而家訂係咪十月內會收到?
我估唔得
佢第一水一定搶到pk
但而家仲唔快d訂既,佛誕都可能無
quest 直接上網睇
quest 連電腦
想買埋個halo strap
係咪要等遲d出d款?定係quest 1 果d都用到?
q1 聽YouTuber講用唔到
之前諗住買 vr headset 睇睇下無左件事
好彩見到有新款仲要平 已經 order 左

無知一問 virtual desktop 其實係唔係即係用 pc 去run 隻game 再stream 個畫面去quest 2??
理論上部電腦 run到隻 game 同wifi 夠順就無問題?

router ax56u最好 夠平 Quest 2有WiFi 6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞