新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (2) 會員Eleven #82587死全家

631 回覆
13 Like 2 Dislike
Computer Requirements
Windows 8.1 64-bit (Windows 10 recommended)
Nvidia or AMD GPU recommended but not required
Intel Core i5-2500k or equivalent
Wired computer to 5 GHz AC or AX Wi-Fi router
If you have a Windows 'N' edition, make sure to install the Media Feature Pack for your version of Windows

https://www.vrdesktop.net/
有咩推介?
唔想為玩VR買過貴WIFI (其實屋企人用WIFI需求唔大)
單機大作
Half Life Alyx
skyrim vr
the walking dead系列
DOOM VR

FPS類 因為VR全世界呢講仲係少人玩 難搵SER 就算有都高Ping
pavlov vr
contractors vr
Zero caliber vr

細廠高汁作品
the wizards 系列

你可以DL STEAM ->瀏覽->虛擬實境->暢銷作品

有分兩種 支援VR 同 僅有VR
前者 可以支援VR MODE玩 都可以平時鍵盤 滑鼠咁玩
後者 VR ONLY
唔好咁 BE FRIENDLY 唔答 唔洗串人
用跟機USB線插住 玩住先 睇下會唔會再買ROUTER
個人意見 用WIFI玩 投入好多 唔洗怕甩線整壞機
Sorry,我指Wifi,不過多謝你介紹,可能我下年有VR先買WIFI,可能平少少
AX56U
最平 最抵玩 1000頭
新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (3) 而家VR唔同哂
https://lihkg.com/thread/2220569/page/1

整合資料 方便推人落VR火海
期待早訂既巴打開箱
其實$538 買隻tpkink ax20 wifi6 好夠做
留意返,tp-link可能會送中
真係火海,一闊三大
本身16號晚訂, 換左樓主條新link變左18號
有排等
用緊wifi5嘅我覺得可以試咗先考慮上唔上wifi6
Amazon寫住9月16訂 都仲未有日期
電腦用緊張ax200 wifi card
到時用quest 2 連電腦hotspot 係唔係都得
點解呢,唔玩beat game其他有冇分別?
你意思係直連pc? 唔經router? 可以 但係部電腦會上唔到網 玩單機games無咩問題
same
佢果隻router係得2.4gh 唔洗試
你果部router如果無5g 唔洗諗
全部去新post
WiFi 5都有5ghz 速度支援
可以 會低latency過用router
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞