新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (2) 會員Eleven #82587死全家

631 回覆
13 Like 2 Dislike
唔係分開寄 咁趣怪下。。。

其實有無話wifi speed要幾多先有最好quality?
我都係咁
Supported Headsets
Oculus Quest 2
Oculus Quest
Oculus Go
Gear VR

Computer Requirements
Windows 8.1 64-bit (Windows 10 recommended)
Nvidia or AMD GPU recommended but not required
Intel Core i5-2500k or equivalent
Wired computer to 5 GHz AC or AX Wi-Fi router

https://www.vrdesktop.net/

AX56U
扮乜嘢未整好 第三方都有人整到VD我唔信佢官方整唔到
又係時候講下歷史
你知唔知其實原本link用佢嗰條貴價光纖usb都會好lag
一直都出唔到街
跟住畀VD條友(VD嘅個名叫做Guy Godin, guy=條友) 單人匹馬整咗個VD出嚟
頭幾版latency已經可以低到60-80ms
普通驚(非音樂)完全可以正常玩到
oculus啲人先至發現可以encode再decode
之後佢哋再向呢個方向發展(encode/decode)
最後而家連usb2.0都可以用到低畫質link
受惠於更加完善嘅encode/decode, VD嘅latency就進一步降低
竟然係咁
我百幾度都要拆副眼鏡擺入去
想問下電腦版隻bio hazard 7有冇vr ga?我上steam唔見佢有話support,但係youtube又見到有人用

btw早幾日amazon order 咗好想玩隻星戰
Psvr only
Thanks
我玩過psvr隻bio7勁頭暈,可能因為用手掣玩(唔support move),尤其當個畫面轉動,但係個人又坐定喺度個頭唔需要郁ge話先辛苦
ps 4 vr only
呢隻驚ps 4 vr only 真係浪費曬....
https://youtu.be/ENW6hwxIY0M
印象中好似冇g2咁好
但係都好吸引
beat saber有quest梗係買quest版
雖然冇咩mod玩 但係音game冇delay要緊
畫面好靚
諗起VIVE嗰隻wireless .一定要插pcie, laptop 都用唔到
256GB 未有反應
咁htc vive wireless又唔可以怪佢哋
因為vive 入面係冇cpu㗎, 佢做唔到硬解, 只可以直入
但係quest原本嗰個link 好明顯佢哋係畀慣性思維影響咗
Amazon 買野係咁嫁我上星期買左3件野, 佢分開3日送黎
想問有冇配近視鏡片既網
呢隻係ps4玩平面我都有少少暈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞