新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (2) 會員Eleven #82587死全家

631 回覆
13 Like 2 Dislike
等緊3070
1060上3070係200%既upgrade
今次唔出3060? 見周圍都講70 80 90
1060果時$2500左右, 3070一野就上左去成$4000 仲貴過PS5
3070 $499 ~20TFLOPs
ps5有碟版 $499 ~10TFLOPs
3060會出,係未知點定價,因為要等AMD出左,老黃先可以用3060瑁賤價屈死佢
睇av
*你老母痴撚線

Quest 2性能有i5 4代 GPU接近GTX970
等EA出

steam vr有隻似佢叫 War dust. 玩過唔撚掂

go已經低到見唔到
yes
pc版steam vr咪就係叫Steam VR
夠力 中效
我都係用RX 580 同1060 6g差唔多

quest 1真係收曬皮
我1070 8G,i5 6500, 夠唔夠做?怕粒U唔夠勁
CPU睇你咩驚 去steam vr望一望

不過我覺得有少少抆水
PSVR 大約係咩位?
上過罪大毒氣室試過 一播BD格仔條多到尻縮解左毒 一排無再諗買VR
PlayStation VR has a single screen that offers 1080 x 960 pixels per eye, comparable to the second Oculus Rift development kit.
1080 x 960 每眼計
quest 2 1832 x 1920 每眼計
其實佢有2X(每隻眼), 有D無2X即係點計?
師兄有冇試過喺 Quest 播 8K 片(抄入 Quest 度)?我試過好疾,唔知係咪粒 CPU 唔夠力!?
屌佢舊年年尾先買
嗰啲係一塊過 前面條數除2 btw我都唔識計
19年尾 都算玩到尾
我今年5月尾買
8k???..... quest 1本身解像度 都唔夠高 就算順 其實都係冇意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞