新一代oculus quest 2! 購買 玩steam vr 集中討論 (2) 會員Eleven #82587死全家

631 回覆
13 Like 2 Dislike
skyrim vr + mod
真係好大食 係極級大食 3080都係90fps...左右
平時打機我60FPS就已經覺得好夠好順我想問下VR 個FPS 得60係咪會有問題
平面games 係唔覺60有問題
VR就好明顯

我平均71.x FPS 食盡Q1 72hz 感覺還好

相對於平面Games 72fps 感覺就好順
我用MOD 場景得5x FPS 對眼已經好唔舒服
係咪玩STEAM VR都係要連線去PC到?
咁本身64GB係用黎做咩?
本身係一體式 好似switch咁 可以拎出街玩 佢係run Android 有自己既apps store 叫oculus quest store 當然games畫面無得steam vr比
steam vr一定係連pc
有冇人準備用VR玩就快出嗰隻Star Wars戰機game加埋joystick應該好正
果隻唔知店唔店

但我想玩戰地風雲VR
電腦唔夠勁 當佢standalone咁玩值唔值得入手
值!淨係用黎睇VR AV都已經值回票價
個個都買黎睇AV
其實淨睇片係咪 Go 都夠玩!?
go無格都變有格
唔好意思又有問題想問,如果用alvr/virtual desktop呢一類軟件去玩,咁係唔係代表唔使買佢嗰條usb原裝線?因為主要都係玩steam多同埋離題想問吓,PC版steam有冇對應VR ga?
你睇左依個先,唔明再問:
https://ggle.io/QuestVDguide
哇 ching 好 pro
佢好似係話希望3080行到90fps

佢用2070得40-50

有啲人用2080ti + 10900k行到接近90
兩隻都想玩.
但我enjoy宇宙大戰多D,
好耐之前隻eve: valkyrie 第一關真係mind blowing, 可惜真係得呢一關正
https://www.youtube.com/watch?v=3SI1CB4rcf8
綁FB都幾仆街
想開個分身都隨時俾佢BAN
好似話部機android底 係唔係裝APK就會當老翻俾佢BAN?
如果連左電腦之後做嘅野 又關唔關FB事?

咁我1060 6G 係唔係唔洗諗玩skyrim?
開low可以,我都係1060 6gb,我有90個mod,開all low可以玩大約20-30分鐘先會crash game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞