TD Ameritrade德美利證劵開戶中伏區 (2)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
昨日見到tick咗文件審批,但未收到email。想問下要再等多幾多日先收到?
813申請終於有email
我想問大家fps入數通常要入幾耐?
我入左2日都未有係咪正常
即日有
即日.....
提你入10000個封email?
定正式開到戶個封?
話個account 開左,叫我入錢
朝早11點入,夜晚9點有
你過數有冇打埋户口number?
搵cs 啦
tos桌面版既圖標係咪綠色?
岩岩搵左客服終於有了
多謝上面各位
實時報價係入一萬蚊港元定美元? 如何參與股息再投入計劃?
唔洗等email, 我見佢tick 左文件審批就入左10000港元落account, 開通左account到而家都未有email
我20號開,終於見到曙光
有冇人想試用過 證券轉戶個優惠
Is the account holder claiming a reduced rate of withholding under a tax treaty between the U.S. and another country?
w8-ben呢個係揀yes定no?
揀yes既話冇Hong Kong揀, 定要揀China?
我同你嘅用法幾似

TD應該無存倉費同買賣費
收息主要係畀股息稅(30%) TD無額外收費
如果買債券ETF之類 TD好似好似會自動退稅(如有)

擺錢有無利息就唔肯定

TD缺點係得美股 同埋槓桿收費貴
如果只係定期供吓ETF都係唔錯選擇
亦可以申請股息再投資 (好似係email去申請)

IB每月10美金話多唔多 但計返其實費用都佔唔少
如果玩槓桿/其他股市/債券的話 IB就係好好嘅選擇

利申: 未開到td account
我唔識玩槓桿純粹想用筆錢投資下

其實我想問咁樣係唔係入得錢?因為我見之前按左個加號(Fund your account)會有教我點入錢,但而家按左個加號之後無晒字
係啊
槓桿意思係tqqq sqqq依種?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞