TD Ameritrade德美利證劵開戶中伏區 (2)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
我想問吓有冇人margin account , <25k usd ,中過pattern day trade rule?

我一直以為係有呢個限制,但我之前唔小心day trade 多咗,依家發覺好似冇呢個限制?
<25K一個月可以三次Daytrade
申請咗td就離一個月都冇response,係咪轉開ft好過

利申仲用緊支牛,有citi prior
首先,好似唔係三個月,係連續五個交易日?
其次,我而家嘅情況係,我淨係今日已經day trade咗5次,目前仲可以買賣。
咁有趣?因為理論上你第一個Daytrade就會出Email warn你犯咗PDT rule
我margin account balance中有一項叫”day trade left”,最初係3。
然後琴日同前日我共day trade 3次,每次佢個數就會-1,而家day trade left = 0.
但從來冇收過電郵。
咁都幾好啊,細過25K又唔會比佢停權
但其實會唔會係辦公室啲人瞓緊覺未返工咋?不過諗落應該唔會人手操作咁落後掛?
我覺得web簡單易明多啲要睇圖先destop
第一次用FPS過數過住10蚊睇下,過咗兩日都未收到
你過10$ 我係客服都唔彩你
咁大佬啊我過一大筆之前我都要睇吓係咪過到㗎
應該可以入錢
因為我爬過文話收到呢個email就可以搵自己9位戶口no.入錢 有錯請更正
個陣我都係收到email未入到thinkorswim 不過個陣我都入左錢過去
個晚就入到+已經有錢
交左文件0反應
唔該晒 咁我都入錢先
交晒文件有晒TICK/箭嘴就等佢批 冇EMAIL會彈比你的
而家2星期到應該會開到
有哂箭嘴啦
咁唯有慢慢等下
應該得交W8 FROM係箭嘴 其他係TICK的
我W8都TICK左了
因為係上個月頭開左, 但係唔記得左搞
依家得返文件審批係箭嘴
上個月頭交可能要SD EMAIL追下 正常應該都批左 睇下有冇漏野
唔係呀
我上個月頭做好哂, 差UPLOAD文件(地址同身份證)
早幾日先搞左
係我自己抵死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞