TD Ameritrade德美利證劵開戶中伏區 (2)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
10月12日申請, 今日11月24日收到EMAIL叫我再補多一次W8 form和地址proof (但已經冇位upload).睇下聖誕前開到俾我用未........
same
快㗎啦 好似做到9月尾
想問如果account唔夠25k usd 但daytrade 咗會點
5個交易日內day trade 3次或以下,無事。
第4次就會俾TD標記你係day trader,一係入錢入夠25k,否則90日內只能夠平倉。
因為有時我今日買聽日賣或者即日買賣,筆錢都有計係個總金額度,但可用于交易個數就冇咗,過幾日先出返黎,想問係點解
我都係同一日申請,但我好彩啲,我開完account 無耐就有嘢問佢哋cs, 佢答完我後仲提醒我,睇咗我份application, 要再填返好乜資料同重新upload address proof 一次。

今日收到email 通知入錢就可以activate account
你係用cash account 定 margin account?

Cash account 就要等兩日筆錢先到戶口可以用(由購買日計起)。cash account係可以無限day trade嘅,只係你day trade完啲錢要冷藏兩日。

Margin account 就冇呢個限制,但有day trade限制,除非有25k以上。
賣完D錢要T+2先到你戶口
想問margin account可唔可以同cash account 放埋一齊睇?

成日轉acc睇好煩
哦,因為我係cash account, thx 巴打
thx 巴打
本身用緊 IB, 想開多個 account, 本來諗住開 Firstrade, 但見啲人話佢成日死機,係咪 TD 服務質素好啲?
咁我估都唔洗再等太耐
係咪覆返個email 住址證明就ok?
唔係經email 覆返佢住址證明?
有冇人知用fps入錢幾耐先有
係 預覆完1/2日後會收到可以入錢嘅email
我上星期先申請係咪應該今年都唔會有
唔該巴打
同問
佢第一個EMAIL叫我入site更新但入面再上載唔到地址proof咁我EMAIL問, 佢回我整左可以上載, 或者EMAIL佢都得. 我都係site整左
唔該
收完email
尋日下午四點幾fps 一萬hkd
今日都未見係咪正常
上午入,夜晚有。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞