TD Ameritrade德美利證劵開戶中伏區 (2)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
唔會
因為美股D錢真係跟足T+2交收,同香港唔同
要 margin account 先得
TD HK 點設定 " 股息再投入DRIP" & "顯示下單手續費"
下邊個教學係td international? 點解個版面唔同
https://www.investitans.com/td-ameritrade-application-guide/#tos
係囉,只喺登入到TD HK嗰網
入唔到TD嗰網同TD mobile嗰app
巴打我都係,你解決左未?
你email send 番比佢,都係住址身分證copy
問左CS 佢話HK登入唔到國際TD,我有無理解錯?

TD HK如果想 DIRP係唔係要揾CS開
無嫁
問過香港要用thinkorswim
係live chat同CS講邊隻/全倉想做DRIP就得
YES 跟live chat同CS講
第二日會有個email sd俾你話你enroll咗DRIP
入哂錢先發現唔係margin account, 有無得cash account轉錢落margin account?
官網搵到了
個CS 叫我唔好理唔似會幫我搞
下 叫你唔好理?
不過老實講TD d CS真係麻麻地
你點同佢講
同過CS問過幾次野 都冇咩問題
佢應該叫我唔好理啲 screenshot(國際TD)
TD HK 需唔需要開“顯示下單手續費”?
你真係唔洗理
直接同CS講你想做DRIP 唔洗講其它野
TDHK個網係冇得自己搞 只可以經CS搞
顯示下單手續費 有無得揾佢開?
唔清楚 你搞完個drip可以再問佢
好再問下佢THX 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞