TD Ameritrade德美利證劵開戶中伏區 (2)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
有人咁玩, 兩個都開左用緊, 睇就用TD Desktop 版, 因為十分好用, 夠PRO, 買就用FT, 因為離岸戶口, 無人查到, 同一電腦開兩樣, 無問題, 當然部機要快少少.
當然有中文版, 但出街睇用多, 屋企用Desktop 版, 夠曬靚仔同Pro.
當然係, 唔係點Day Trade?
其實TD算係離岸, 唔好咁張揚囉, 唔會無啦啦查你搵幾多, TD都會受美國保護客戶.
9月尾申請
岩岩先confirm開到
等無用, 要主動email 問佢, 欠幾多文件或未填曬野, 問左會立即一日回你, 你再填返交返, 幾日內開通, 再入一皮, 當晚day trade 得了.
0.01 手續費一次買賣動作
係, 但通常email 再追最後一次, 會好快回, 叫你入一皮, 當晚有本day trade了
唔係要25000USD先可以day trade咩?
FT app 好慢, 出街當睇下OK,
TD app 都好少少, 但都係出街睇下算.
下午入錢, 當晚有得玩.
Citi 都係當美國區過錢, 無收過, 你要再Check 下, 應該唔收.
電匯, 免收.
應該係$25,000唔係$2,500?
我2星期內.
唔夠US$2500, 每日只可Day Trade 3次, 一賣一買當一次, 3次之後未試過, 一係收手續費, 一係唔唔比買賣.
唔入1皮, 當晚無得玩, 仲欠9999.
基本開左戶, 就算填唔齊野都已經可以LOGIN APP or DESKTOP 睇野, 只係不可以賣買, 但可以玩佢個虛移戶口玩下, 入內有10000美元比你試玩買賣 !!
幾時入都得, 只係快人快有得玩呢 !!
TD Desktop 版勁到我已經唔想用其他, FT 都只係for 下無限DayTrade, 睇就唔會再用FT了.
美元 2500, 即係約 : 20000港元
的確係收左,有人話TT要set匯款方負責手續費
好多人問TD開戶問題, 話半年都開唔到, 但實際佢係唔會搵你, 叫你交文件或填錯野等等, 係要你主動填一次, 最好email 問一次, 佢會1-2日回你, 佢話錯乜, 你就改乜再欠交什麼文化等等, 唔問一定半年都開唔到, 我係開過戶用緊, 至知佢地好自由, 唔會迫你開戶, 唔會問你欠什麼, 我大約問左3次email 佢地問佢有無錯之後, 我再交齊或填齊所有問題, 再問佢, 約2星期內就最後一個收到email 叫入一皮, 當你下午入左一皮, 晚上就可以買賣了, 但有人要等一日咁上下啦, 最後係唔夠US$2500, 就只能每日day trade 3次, 想要無限day trade, 就可以用返FT, TD & FT一齊開住買一個睇(TD得3次), 一個買賣囉(FT無限).
咁應該係, 下次再匯款時小心D, 記得SET自己比, 不過CITI 好正, 快手匯款, 感覺晌美國入錢咁.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞