TD Ameritrade德美利證劵開戶中伏區 (2)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
下個月尾應該會有
td hk 係唔係冇lv2 報價?
另外出金 $25+中介銀行手續費

中介銀行手續費一般係收固定金額per transaction , 定係以出金的百分比計算?
例如 1% ?
申請左就見到
而家申請應該要等一個半至兩個月時間
TD 點買盤前? 掛左牌無反應
咁你用 web 版login , 去account centre 就見到個 id

入美金可以用電匯

https://www.tdameritrade.com.hk/zht/why-td-ameritrade/account-types-and-funding.html
我都係九月頭,上個禮拜我打去摧先開到,摧完之後2日開到。真係唔摧唔做嘢⋯⋯
9月中申請,今日終於開到啦

申請期間,催過2次
想請教下TOS 盤前係咪都係照掛limit set 價就得
掛左個狀態係working 但一路都買唔到
想知係咪操作問題定TD 盤前時間唔同
TDHK用FPS
唔洗手續費
9月25開
係唔係要等到聖誕
放完隻股票之後購買力冇變過,啲錢唔夠佢唔俾我再買另一隻,係咪要等T+2?
時段係咪揀咗EXT?
無揀到 如果想全日有效 係咪應該揀 GTC_EXT?
同埋會唔會有個地方可以睇到個隻股票既買賣記錄 定只可以係order 度睇全部
我理解就係
好似得order嗰到睇
我見到我個戶口文件資料個到已經變左tick,係咪已經可以入錢?

而入錢既話,如果我用fps,佢要叫我入一個9個數字帳號,想問下可以邊到睇到?
有冇收到email話你開左account
收到了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞