36歲台灣藝人「小鬼」黃鴻升死因曝光 浴室跣低撞傷頭失救

1001 回覆
336 Like 9 Dislike
日韓台 都有藝人死,仲要全部剛好36歲....
坤達 佢自己都有排沉澱
其實最正路學NBA咁 封號
封色 用過另一種類色 邊個做另一回事
其實係 難聽D咁講 其他藝人死 D演藝圈朋友可能都係打句RIP咁算數
而我地觀眾最多講下佢有咩代表作 讚下佢演技好/唱功好etc
但小鬼離開之後娛樂圈所有人嘅反應就好似耶撚聖經d聖人咁
全部清一色都係佢做嘅好人好事
好似佢生存嘅每一個moment都係幫緊人照顧緊人 關心緊人咁
無論係小恩小惠又好 定係真係幫左人大忙都好
總之佢係每個人嘅記憶入面就只有留低好事同正面嘅形象
唉 明明唔係佢fans 但真係好感慨
唔怕老實講 之前kobe 黑豹走左
我都係覺得係因為佢地有過輝煌嘅成就同埋係人才所以惋惜
而小鬼係真係因為佢崇高嘅人品而感到惋惜
真係估唔到佢做人咁成功
要人死咗先知成世成唔成功
佢係90後童年回憶黎
個陣有追開台灣嘢基本上都會識佢
再加上佢人脈廣 好多明星好友都出post悼念
睇埋佢d好人好事真係好sad
咁後生就
佢真係令我重新定義成功2個字
除咗誠哥個種
佢呢種成功真係都係好難
令你身邊每一個人都覺得你好
關心身邊每一個人
講就好易 做起上黎真係好難
其實係 難聽D咁講 其他藝人死 D演藝圈朋友可能都係打句RIP咁算數
而我地觀眾最多講下佢有咩代表作 讚下佢演技好/唱功好etc
但小鬼離開之後娛樂圈所有人嘅反應就好似耶撚聖經d聖人死左
全部清一色都係佢做嘅好人好事
好似佢生存嘅每一個moment都係幫緊人照顧緊人 關心緊人咁
無論係小恩小惠又好 定係真係幫左人大忙都好
總之佢係每個人嘅記憶入面就只有留低好事同正面嘅形象
唉 明明唔係佢fans 但真係好感慨
唔怕老實講 之前kobe 黑豹走左
我都係覺得係因為佢地有過輝煌嘅成就同埋係人才所以惋惜
而小鬼係真係因為佢崇高嘅人品而感到惋惜
作為90後 中學時期真係會不停睇娛百
感覺係我地都睇住小鬼大咁
果時睇小鬼做節目 對比起小豬成日搞啲濕9爛gag
我反而係聽小鬼有時係到鳩笑已經覺得好好笑
你係會覺得佢個人係好真
上面講得好岩 今次小鬼過生
係真係好似身邊有個朋友死左咁
睇到流咗幾滴馬尿
好似話個女仔係準備錄節目時收到通知
即刻取消錄影離開
啲記者個個第一時間問楊丞琳
佢作為女朋友仲遲少少先知
一齊咗年半都唔係玩玩下
希望佢堅強面對
真係好心痛
一合埋眼就諗起佢嘅笑容 瞓唔到覺

佢真係好似一直喺身邊嘅朋友/親人咁
呢種感覺真係第一次
唔敢想像佢嘅屋企人 女朋友同埋摯友咩感受..
我都仲sad緊,好奇怪,明明唔係咩特別鐘意既藝人,只係以前好鐘意睇娛百。可能覺得佢好好人好親切又好後生
完全接唔到 訓唔著...
肯定唔係經問佢果個而知啦
香港人都好快通曬天

老楊都係佢阿媽睇新聞話佢聽
因為佢呀媽都係玩粉
係你唔適合一個人住
唔係一個人住唔好
好耐以前
小鬼都楊丞琳分咗手之後
都仲有揾楊呀媽講生日快樂同食飯
可想而知幾撚好人
一直對佢印象唔深,係早排小豬爆多人運動後,見好多po講羅志祥係娛百質問小鬼做咩講佢壞話,個陣覺得小鬼好慘

佢俾小豬食住咁多年宜家終於捱出頭,但天意弄人
我聽到羅志祥fans講個句「因為羅志祥佢先至有人識」呢句我就火撚滾

呢句野同「要不是中央救濟你們」有咩分別

人地真係有努力過 有拍戲有出碟架
啱啱睇到kid幫小鬼剪嗰個MV 本身都忍住忍住 一睇完就喊咗 kid應該成晚無瞓喊住咁幫佢剪
https://youtu.be/jHY5DEuble0
娛百真係睇佢
個而家天落緊雨

唔知而家仲有無人封佢為「雨神」呢個稱號
Rip
我都係
😭😭😭
R.I.P
屌唔敢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞