36歲台灣藝人「小鬼」黃鴻升死因曝光 浴室跣低撞傷頭失救

1001 回覆
336 Like 9 Dislike

台灣歌手黃鴻升(小鬼)今日驚傳在北投家中猝逝,屍體被發現時已僵硬,終年36歲,經理人已證實噩耗,表示晚點會公佈死因。據知,黃鴻升的父親今日到兒子家中時,發現小鬼已明顯死亡,悲痛報警。黃父目前在警署錄口供。

據台灣《蘋果新聞網》報道,小鬼昨晚10時許返家,事發時只有小鬼一個人在家裏,倒臥的地點是浴室出來的走道,他被父親發現時已趴在地上,上半身有穿衣服、下半身沒穿褲子,頭部有外傷,地上還有些許血跡。

據悉,今早11時許,小鬼父親到家中找兒子午膳,才發現小鬼倒在地上,當時已沒有呼吸心跳,救護人員到場時,確認小鬼已死亡,發現他已經出現屍斑、身體僵硬。警方採證人員在現場沒有發現藥物、酒瓶,現場也沒有打鬥或是被外力介入的痕迹,詳細死因有待檢會同法醫相驗遺體釐清。

小鬼於2002年出道,他日前在社交網談到沒入圍金鐘,「雖然這次與獎項無緣,但這季的玩很大,更強大了」。想不到突然猝逝。黃鴻升主持《玩很大》相當拼命,他是楊丞琳的舊愛。

https://hk.appledaily.com/entertainment/20200916/MXFJ2CNOOBD4FEHYBYINFBVPVI/
一個人住真係要好小心
呢個死因好唔抵,唉...
一個人住咁樣死真係好難救
無啦啦咁就死左
真係變鬼
應該死嘅唔死.....

仲諗住會唔會係玩很大太chur
個人太攰 見佢六週年果集瘦左
好SAD
楊丞琳應該都好難接受
上一刻沖完涼舒舒服服 點會估到下一刻
唉 人真係好化學
我諗到佢仲有意識嘅最後一刻都唔會諗到自己就咁去咗...
Rip
。。。
我開始覺得要係廁所做保護 包唒d角佢

後腦撼落地下都係死
唉...真係好心痛..
睇得出佢好努力
明明有百分百可以長做
自己走人,係外面努力
最後入埋玩很大
唔係撞後腦都撞暈
吳仁惠,蘆名星都是36歲走左
其實自己一個住都幾危險
有時沖完涼隻腳濕踩落地下都會跣一下
真係跣得太勁撞到頭屋企又無人真係死左都你人知

36歲仲好後生,咁樣就去左
細細個睇娛樂百分百,最鐘意睇就係佢,又玩得又可以好溫柔咁對待其他人,估唔到😞😞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞