36歲台灣藝人「小鬼」黃鴻升死因曝光 浴室跣低撞傷頭失救

1001 回覆
336 Like 9 Dislike
雖然唔係FANS...但至從小鬼加入玩很大,我先追玩很大...
之前頂阿KID去星光雲同熊熊拍檔,我都有特登去睇...
一個人格好,人緣好,又有才華既男人...
算係小弟我人生中小數欣賞既男藝人...

今朝早去做GYM,做做下啲FD同我講小鬼死左...
我都打左個突...當下完全唔敢相信...
我都估唔到自己會咁大反應(雖然冇喊到...但之前KOBE死我都冇DOWN足成日...同埋係咁FOLLOW事後發展...)

唉...屌...唔知點講好...個心「蟻住蟻住」...
一個咁好既男人,咁辛苦終於捱過個低潮...正正要準備享受個成果...
點解!點解!點解!
人生真係好撚無常...人命都好撚兒戲...
峮峮仲要係IG出左POST...我諗呢件事真係對小鬼身邊既人好大打擊...

屌...
之後果幾集既玩很大...同埋運動會...我要用咩心情去睇...
咁幾時到你死?

我係唔撚滿意你咁樣話我粒星
唔好理樓上件垃圾 block左就得
等佢自己單機玩
因為見d香港偽人成日扮晒野咁 有時會覺得d偽人都鍾意拎人地消費 所以就有呢個諗法
不過又唔係真係識佢 又真係唔可以咁諗 可能我諗得人地太宮心計

屌...
之後果幾集既玩很大...同埋運動會...我要用咩心情去睇...

之後幾集嘅玩很大,一定一邊睇一邊喊
點都要睇
係小鬼最後嘅作品
今朝睇到新聞真係好shock
諗起以前初中個陣吹台風 個陣好鍾意睇台灣啲綜藝節目
黑澀會呀circus呀個啲 然後小鬼出左不屑隻碟之後都會聽佢啲歌
好似一個陪過自己長大既人離開左咁
睇新聞話唔排除佢心肌梗塞 因為警察到場話佢沖涼水放好 有著衫 條褲又除剩一半 口鼻出血
而且佢有三高 之前仲Body check到佢有糖尿病 再加上佢自己有食煙 依幾樣嘢都容易啲引發心肌梗塞 可能就係咁 所以佢褲先除到一半 突然病發

雖然唔係佢死忠 但我有睇玩很大都係因為佢先睇 由娛樂百分百已經覺得佢唔錯 見佢主持返綜藝節目就睇 但估唔到咁突然 大家真係要照顧自己 如果檢查到自己有咩隱疾 同屋企人住 有人睇住好啲
雪上加霜
自己男朋友突然死左,出黎講感受仲比人鬧佢搏乜
一年半雖然唔係咩天長地久,但點都值得一個名份
重有5集
我覺得我一睇會喊死

玩很大都停拍一星期,成隊crew係個大家庭相信都接受唔到
你一生之中應該平均半年到一年,就會因呢d藝人死而傷心一次, 嘻
咁呢個世界咁多仆街,會第一時間咁諗人都唔怪得你
不過我會寧願相信好既一面
兩個真係拍拖
唔通去到而刻仲要話再見了我的好朋友
連講句「我愛你」都仲要計住有咩影響咩
屌吖,佢屌鳩我bb
剩係諗下如果條仔得番最後一日,佢會唔會公開佢俾大家知
呢樣唔撚洗諗都知就算佢想抽水,佢都係名正言順
你估條仔想唔想佢好
對唔住 錯手負評左

如果條女要做新聞一早做左啦 洗等死左先做
好似以前林峯條女咁 林峯訓左係隔離自拍
扮唔小心up相 都可以做到新聞架
話哂都一齊左一年幾 講到談婚論嫁
會唔會係攞呢單咁sad既野黎做新聞
如果佢咁傷心既同時可以咁快諗到用黎做新聞
咁佢咪犀利囉
post又比人話 唔post又話
喊都要睇架喇,最後同鬼哥告別既機會
https://youtu.be/FbwSK5h1VYA
loop緊呢首 好撚sad真係
點解要咁就人間蒸發左
講道理,討論下都接受唔到,希望多d你呢d白痴block 我
開拍返都一定好傷心
以前小鬼點傷都會頂住拍落去
今次冇得頂住
真, 做野都開始有後輩
想以小鬼為榜樣同樣咁令後輩尊敬
11年前豬鬼喺娛百講同將來既仔女改名
https://www.youtube.com/watch?v=zdDw0Ro57uo
我都係咁,今日好唔開心。

因為小鬼真係一個好好嘅人,又謙卑又會照顧後輩,默默努力付出,到而家慢慢做出成績,結果上天就帶走咗佢。

好唔公平,好唔憤氣。從來都唔係佢Fans 但佢係我好欣賞嘅藝人,好難接受。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞