36歲台灣藝人「小鬼」黃鴻升死因曝光 浴室跣低撞傷頭失救

1001 回覆
336 Like 9 Dislike
屌你老味
小鬼d歌好撚好聽
點解會咁
嗰個人展覽,要不是因為武漢肺炎應該好多人飛去睇......
sandywis
#sandywuofficial

上台前知道你走了,我看著錄影手卡嘴裡一直一直說怎麼可能?怎麼可能啊?不可能。不可能!棚內氣氛低迷,等等要預備好又專訪又直播,不得輕忽。轉頭看見亞綸眼眶紅紅的,我就是這樣,只敢忍著,深呼吸兩次就開始工作了。整整一天的錄影,思緒時不時飄向你,看著來賓們嘴巴動啊動怎麼好像一個字都聽不到呢?

七年前我也在做訪談節目,人生第一次主持的搭檔就是你。什麼都不會,菜逼八,收工就收到你的訊息說有什麼需要調整的都可以討論,我說我好緊張好害怕,電話就來了。你像大哥哥一樣地安撫我的情緒、說我已經很穩定了、慢慢來⋯我至今都深深感謝。

後來,你來上我的節目,我也去上你的節目,我們甚至有機會一起角逐金鐘獎。還好你有加入玩很大,因為爸爸的關係,玩很大對我來說是親戚家那樣的溫暖,加入一個大哥哥多好呀。那個禮拜六,我抓緊空檔去看你Dear Papa的展覽,碰巧你在現場,居然一眼就認出戴口罩打算隱身人群中的我,說妹妳來我帶妳去樓下沒有其他人,我帶妳認識丞琳,妳來。

謝謝你那天完整地解說自己的創作,在細節上表達自己的心和想法,我看沒幾分鐘就直說我好感動好想哭,不只是你的才華,是因為真心。

丸子2003出道第一場簽唱會在西門町,我只是路過卻莫名站在台下等你們出場。我根本不知道誰是誰,就是好奇停下腳步,目睹了一切的開始。

現在結束了。

謝謝你的愛跟照顧,
慢慢走,所有人都會記得你。
我今天錄完節目終於可以好好哭了。
鬼哥,再見喔!

#請大家好好照顧自己
#每一天都要好好愛身邊的人
#請好好的活著
3 小時

SANDY依篇
沖涼都帶住?🤔
PTT可以成個POST都冇人屌真係冇幾多個
前排拍戲跌落河唔見45秒都上返黎冇事
咁撚樣都死唔去
點解ig 1百萬人follow都無官方認證?係咪on9架 ig
個打擊同kobe死差唔多
RIP
唔止咁少人
連d youtuber都多謝佢好人
以前成日係youtube睇佢同小豬娛百cut出黎d片
好多我睇過起碼5次以上 因為太好笑
講真當年小豬真係幫左小鬼唔少
好記得果陣小豬覺得小鬼應該要出歌/碟
然後不斷係節目問人地幾時先肯幫佢出
雖然依家都仲係憎小豬 但希望佢真係會為小鬼難過
唔係佢fans,
但都好欣賞佢一直以黎嘅努力
RIP
以前佢對小鬼真係好好
但冇嫁啦 返唔到轉頭
霹靂MIT
我在1949等你
李文雄
SANDY BB
好想攬住佢安慰佢
人生無常
Rip
似死神來了咁
之前睇過好似70幾萬定唔知92萬到,今日灌多左唔知幾多
過左全日我仲未接受到
成個playlist都係佢啲歌而家都唔敢聽
周董條hihi唔po
佢好多朋友都係拍娛百做訪問識
就知佢真係用個心出黎做訪問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞