歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (46) 砌生豬肉

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
小面積補色就唔洗啦
用AV油補色, 上面係咪都要噴返水性top coat
打算入手pm store隻smooth水簾,有無ching有用過。
油性水性都得
筆塗油性油唔玩噴洗唔洗準備抽氣箱
空氣流通d ok啦
thank you
我擺pose唔知點解無個種sense
我明明想擺封面圖

點解出黎會咁

應該唔關未裝背包事,我點擺都好怪,搞到我整黎整去最尾都係站屍算

一番獎
先唔講佢d 關節重唔重現到封面圖,佢高炒落去你水平咁影已經唔同,佢隻腳踢前咁影所以有d透視咁重心去左隻腳度。唔係咁求期影都得既,要練多d。
呢度有冇巴打識玩埋燈箱展示箱
見人地d箱貼埋個機師同對白好型
認真答 燈光effect 有關係
角度有關係
用唔用廣角鏡令佢變型 會影響個氣氛又有關係
當然你擺個姿勢 同佢都有唔同都有關係
想體驗下燈光背景影響幾大,去執笠倉30蚊買個迷你攝影棚體驗下
Thanks,一直執著擺pose係因為我中意放係間房display多過影相,因為一影相一打光啲瑕疵就出曬黎,好醜怪
https://youtu.be/h9ZZG8n3H98
台灣CPL新野
有冇巴打會試?
5400台幣
一般人撚模型pose都唔留意模型可以企得好直,但動作講求曲線講求動感就要參考返實際人既動作係點先會擺得自然
好簡單咁,用你張圖為例,人自然會有d膝蓋內摺同隻腳外八/內八,腰係會曲後後唔係直,頭係少少向上"岳"左腳踢出去時右腳摺埋係為左平衡,下盤先曲先過大腿唔會水平地下,踢出去因為用左力雙手會平衡人體會曲向後,呢d細位都要留意.
觀賞角度都好緊要既,你放得高眼神同頭的角度要就返你自己眼的水平,望到塊面最緊要.
留意下高達game d 動作..

同盒面近似,但唔一樣

Thanks 巴打,無諗過撚模型要學埋人體工學但撚模型真係好開心,放喺電腦隔離,撚撚可以撚成個下晝
多數跟玩開的手機game 圖黎學擺pose

大陸廠拼裝模型bumblebee,啲預塗裝幾靚
巴打你搞乜撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞