歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎 (46) 砌生豬肉

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
貓貓藍係半透明油,佢會更易透到上一層個發色層
至於你話陽紅同冷紅e d其實都幾大分別
陽紅當會見到小小橙咁,冷紅就黑黑地咁好難解釋
都係睇醫生啦,都係幾舊水,小小錢買個安心好過你左驚右驚
珍珠色有埋珍珠粉係邊WOR,都分唔到?
買個盒都要
咁 Nu打 Sazabi又真係有做呢set 動作
圖片只供參考
我輕度色弱都冇巴打你咁誇張可能睇下醫生比較好
Same 我都係輕度色弱都冇咁誇
Btw男性有哩d問題機率都幾高 巴打真係建議checkcheck
買到先算啦,準備炒起
唔急玩既表示慢慢炒 呢排清緊d rg
我覺得你只係懶鳩
分唔到顏色其實冇咩影響,記號碼/睇感覺仲好.
而排啲高達好好炒
橫濱高達炒到呢
這麼醜的RX78
問下啲基本野
點樣定義 噴完油啲油乾左未
有時聽啲人講每層都等要幾個鐘 但一般噴完幾個字 用手指摸已經唔會有痕 除非噴好厚

咁當舊件用手摸已經冇痕 可唔可以當左佢乾 再噴下層疊色

定係底層仲有機會未乾哂 應該每層照等耐啲

又或者只係特定既油先需要等耐啲?
新手想玩手油色想問一問如果做底灰同消光/光油係咪一定要買噴罐?av油既底灰消光係咪都正係for噴槍?
油性油面層5分鐘就咩都乾曬,普通色油15分鍾就ok,透明色就要耐d,光油完全乾透就最好隔一晚<通常都會噴多層
通常一噴都噴好多件,噴完最後一件後基本上第一件已經乾曬可以由頭噴返轉,不斷重複步驟3至4次直到噴實隻色就ok
一般我噴完就由佢擺返個零兩個鐘先會再掂佢
水性油噴完一陣就乾
但要24小時以上先完全固化(都係易甩
AV油嘅底灰同消光可以手油
如果遲D太古城bamdie展有貨就好笑
基本上你噴完15分鐘左右面果層已經乾左,除非你好大油濕噴
面果層乾左可以用手指掂,不過就唔可以做打磨同好力襟佢。
完全乾就睇天氣,等一個鐘就最安全
不過如果係光油就另計,我慣左等24小時
以上只係我未用烘碗機之前既習慣
可以重現game入面嘅SP技
搭單想問灰係咪同油性油面一樣
唔同
就算油性底灰有好多種
完全無接觸過隻game
其實手塗AV油洗唔洗落底灰?

同埋google site條link好似好多死圖,有幾個page得字無圖。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞