如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(7)

1001 回覆
67 Like 1 Dislike
佢地好似出左新story
辛苦哂人奶媽絲打我唔係媽媽 但表姐係 見佢為咗餵人奶咁小心飲食 但有人為咗做生意乜都講得出真係好嬲
石斛定石斛花,諗清楚先改名啦
佢地啲product 名全部叫石斛,依家走黎同我講係用石斛花所以人奶媽飲得,勁似失心瘋
人奶媽食咩=bb食咩
Bb係會直接吸收嘅
所以好多人奶嗎先咁辛苦戒口
戒濃味野同刺激野

間花茶咁搞笑ge......
佢話人奶媽會吸收左啲中藥成分
過濾咗唔會傳俾BB
我google睇刺激嘢係影響奶水分泌而唔係影響bb營養,仲見到中醫話媽媽食啲咩好少會經人奶傳比bb所以媽媽食咩都得唔洗有壓力,呢到有冇人奶媽咪睇過醫生點講
稍為有常識都知餵人奶要戒口注意飲食啦
依間嘢仲話有中醫師喎
難怪會咁柒搵蝦乾賣廣告
係咪學checkcheckcin米水有中醫師?
人地有請中醫師講解所有米水材料功效
間店應該會覺得比蝦乾累死。
蝦乾搞出大頭佛,但一句野都冇講過,要間店執手尾,點知越執越衰。🤣🤣
蝦乾好快又少左個老闆🤭🤭
今次我幫蝦乾呀一隻手拍唔響,如果間鋪本身做得好做得足,我哋都抽秤唔到佢啦

今次仲要多得蝦乾助攻我哋先知有間咁無良嘅花茶鋪

一係就係佢不負責任唔查清楚就畀人奶媽/大肚婆飲
一係就佢啲花茶功效係流嘅,所以對咩人都冇影響

蝦乾:有人送野畀我 我咪飲囉 其他野我唔知呀 唔關我事
慘得過我有班傻粉 我飲咩垃圾佢地又跟住買黎飲
我睇開一個旺角中醫師,佢有提我坐月時留意下自己飲 螺頭 瑤柱等海味湯後,bb會否出奶癬。

我陪月都有提餵奶唔好食水蜜桃 奇異果等怕影響bb皮膚...有時果日食完某樣野,泵奶啲奶都會有啲味。
如果你咁講,咁人奶媽媽可以照飲酒再即時餵奶啦?
間花茶承認,石斛/石斛花 係中國種植!
中藥材大部分都係中國種㗎啦 唔通香港種咩
接受唔到咪唔好飲
都係批評番佢前言不對後語同sponsor垃圾kol

佢都係柒在開頭唔講清楚
畀人chok幾chok就爆哂出嚟
真 茶葉中國造係好正常 柒在唔認唔認還需認

各大廣告商可以引以為鑑 搵蝦乾賣廣告就會有咁嘅下場
唔清楚 不過依間特別在推出咗產品先搵中醫師諮詢
夾下口供先出嚟啦
改嚟改去好柒
個中醫應該係話唔駛過分擔心
但一定唔係無影響
人奶媽媽唔飲得酒、要減少攝取咖啡因依 D 無生過都聽過啦
另外就係唔係樣樣西藥都食得(咁中藥道理相通啫)
所以人奶媽媽要額外注意健康
有啲藥物服用完要隔一排先可以再餵人奶

我唔排除你講依個中醫只係指一般食物
叫人點信間公司
好似身有屎咁 改黎改去又唔敢認
憑佢一開始話唔飲得,依家又話confirm飲得都唔應該再信佢
cls點知佢1個月後會唔會又偷偷加返人奶媽唔飲得喺post到又話confirm唔飲得
佢一開頭答到咁含糊就知中國製
平時買嘢個包裝搵嚟搵去都搵唔到產地通常都 MIC
一係寫到好似外國嘢咁
其實中藥同茶葉依啲 MIC 都正路
但依間店真係好唔老實
我都發現搵唔到個啲似係MIC
話唔定9成嘅材料都係mic得一種係東南亞都話自己選自各國呀
Btw依家蝦乾封哂啲負皮唔可以將佢啲衰嘢傳開去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞