[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
試下酸類/泥mask 都好work
油肌用到cream?羨慕
最近用緊sofina Jenne 水油平衡啫喱乳液
(當晚霜咁用) 勉強夠保濕 又唔笠
想試下啲唔係啫喱質地嘅晚霜
試下先!thank you
班fans 用佢成set 過大禮
大佬咁嘅價錢用la 咩呀chabel果d 大牌子品牌過大禮唔好
Morphe d貨好似係大陸工廠求其量產
然後有公司(eg morphe)嚟買就加個brand name 上去
咁樣樣整法
上淘寶直接買平好多使鬼買morphe咩

Nikkie unfollow咗佢
...世態炎涼
係 不過jeffree collab嗰啲face brushes我有買
真毛嗰兩支太硬

之前見到nikkie無做orgy palette review然後check吓就發現unfollow咗
lipsticknick都好似同佢保持距離 jeffree好似unfollow咗佢
真係貴圈真亂
日本nars如果用返英文名會玩死啲BA
全部都變平假名日式英文
大家有冇上去ig公審果度食花生
好串
好多金句
仲有d死人emoji想點
話哂都叫一間公司
覆Dm 專業d係咪好難
求其貼2張畀大家欣賞下

睇埋佢d fans篤爆佢hermes單嘢
成個觀感差咗好多
過大禮? 不過幾萬蚊 做醫美又得 用到勁名牌又得

不過都已經唔關products事 佢頭先開咗兩個posts 懶係了咗件事 ,唔知班真心客會幾嬲某啲用字仲係覺得佢串
本身都諗過買 見佢又黃又多人話好用 不過呀會長d態度真係趕客
好想知佢用啲咩搓手液咁把炮
佢個brand自己出左隻搓手液
Hermes單野係點?我冇跟咁足
JC日日都有嘢7咁濟
又唔見d人咁有心機追擊佢
D西人好唔公平
(利申 唔係佢地是但一個fan )
成班guru d黑歷史厚過數簿
為免中大伏而家都唔會買KOL 出嘅產品了
但其中好似真係得j* 嘅產品真係整體都係ok
其他guru出嘅多數都mic
嚟緊nikkie果盤x beautybay 應該都係mic無誤

個人比較期待下星期嘅rare beauty selena條line
cara都出咗佢個牌子,見到有香港人買,好奇呢度嘅絲打有無買
佢個官網俾dcard嘅人笑柒,特別係里程碑個part

JC對眼我頂唔順,但唔知點解佢係yt特別受歡迎

好垃圾
我睇comment原來發言果d 樓主俾人踢左
真係完全滅哂火
好撚串喎,明明個客幾有禮貌
咁講嘢都有嘅cls人哋問問題唔想答咪當睇唔到囉jm9更年期?定覺得自己好幽默
唔會, 因為根本係同fresh O2合作出product
唔係好似大沛咁真係由頭到尾自己包辦嘅個人品牌
俾人質疑佢點解一開頭唔表明仲present到好似個人品牌咁
Product內容物唔係真係好吸引
而且呢個價錢
但開架塑膠包裝
我覺得不行
一定要擺喺雪櫃㗎,否則佢個活性成分會降低,功效冇咁好

絲打可以參考下呢張圖
想搵番d 圖貼畀大家睇 (包括Hermes, 過大禮果d)
唔知點解已經唔見咗
同樓上一樣
想搵番d留這貼畀你地睇
唔知點解唔見咗

總之大家可以慳番
唔使資助個會長買hermes喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞