[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
其他人就唔太清楚
我自己就因為一向唔多鐘意香水類嘅嘢
去開日本時偶然覺得陣線香陣味還好唔太大陣味
就買過少少
應該唔係咩trend嚟
屋企燒拜神香仲多d
成日諗唔起有佢份
佢都試得過
仲有佢只係代工嘅產物(但原裝我相信都唔係咩好嘢,個仆街jenn有份,希望班會友睇到唔好再咁傻由一個坑跳去第二個坑,咩s 牌w牌果d)
成個INUF '品牌'最花工夫嘅工序應該係設計下個包裝同貼下貼紙
學下個港女老細話齋
大家要有brain呀
冬天用得唔得眼底唔乾
kate有 但我覺得唔多好用
有相似色fenty beauty/colourpop/台灣kaibeauty
呢3隻都好用過kate
唔該絲打
佛教多用線香供佛
我仲諗緊係咪佛系到點線香

台灣日本大把平靚正 唔洗跟佢買
pinkoi見過有星球大戰立香座好過癮
cheap香好易燒唔著又多化學野
其實不嬲都出名 (小眾Brand 黎講 )
但唔係人人中意用小眾 / 留意小眾

其次定價唔特別平
30ml B5 要900 幾 仲要成日無貨
係INUFAN group度
Herme事件
INUF老闆最痴西線金句
依家送番mask 好似平息番少少
係因為啲人離棄咗佢啫,剩返俾心心呀支持嗰啲盲粉
無知一問點樣濕上
Cheap到值一塊面膜
唔計佢態度閪 (當佢地係被虐狂啦)
賣淘寶野、 炒貴野 、 獨裁言論
(解決提出問題嘅人)
咁都繼續買

我覺得自己好似睇緊美容版嘅痴線西

永遠都係有班on9 仆去幫襯啲KOL/IG SHOP
佢地自以為執到寶/ 眼光獨到
(所以班KOL/呃人錢嘅咪發大財買名牌
然後班on9 就好似水魚咁供養依啲人
同意
初初都係聽朋友推薦防曬好用就識 果陣佢都未係黃
不過定價太貴 market定位根本唔係target學生/一般budget既人 所以唔係好多人知都正常
d 人話用過番唔到轉頭
可能問題肌真係幫到手掛
我用過但無再用
中意試新野
https://www.sana.jp/sp/newborn/

呢隻B2色
屈臣氏 donki 都有
世界大把護膚品啦
幾好用都無啦 無良店
仲要出賣尊嚴低聲下氣咁問野
到底班人有無尊嚴
唔太乾
秋冬都ok
但多眼紋就好似要避下 好似顯紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞