[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
一滴就咁勁咪好抵用
有冇絲打有Sephora黑卡/金卡?
係普通個隻定3倍濃度個隻
好想買
我意思係每晚一滴
我用普通咋 因為我用緊a酸 客服話三倍濃度個支遇到酸會降低效能

同埋要讚幸福肌customer service 真係好好 我有咩on9問題佢都好用心答
明白
每晚一滴都好抵用呀
但其實佢好細枝 同埋都幾貴下
原來得11ml
賣成300
貴咗dd
嘩 好詳細 真心加分
但起碼用3-4個月,因為用量好少就夠
又唔算粉感
我用佢係奶油肌嗰種
有啲似ct magic fdt/以前ysl serum fdt (勿屌,佢曾經係我最愛)
用完塊面好靚好乾淨差不多無瑕疵 加個大紅唇好perfect嗰種
但有少少cum層油漆喺面度嘅感覺
自己個人觀點咋!
皮膚好咗之後越來越懶唔鍾意厚妝
如果鍾意自然啲薄啲
我強力推guerlain lingerie
好薄少少水潤又有少少遮暇
絲打有冇用埋clarins d人又話係guerlain的平價dd版
無啊 review好似唔差
Clarins 邊隻粉底?
男士護膚新手
多黑頭 毛孔大
唔係好多油
見到innisfree 有隻火山泥做緊折扣
有無巴打用緊/有咩推介
想清下黑頭同做下保養
想知有冇好用eyes and face palette推介?
返工想一盒有哂眼影 眼線色(深啡色) 胭脂 光影陰影

平時返工多數戴眼鏡 所以眼影多數用霧面
有諗過ct嗰盤stoned rose palette
但眼影唔係霧面 同埋粉質聽講冇ct其他眼影咁好?
如果揾唔到可能喺colourpop 自己砌一盤

Ct呢盒palette勁方便
咩都有齊之前去旅行次次都帶佢
出色而且都幾持久仲無飛粉勁中意
不過顏色比較保守一律都係啡色大地色
Ct 冇咩唔好
有質素嘅Face palette唔係咁多(西方牌子)
覺得入得過

唔係好明
眼影點樣霧面法
第一眼望落以為三盤都係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞