[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
請問有冇eye cream推介?
成日捽眼 想淡黑眼圈 去浮腫
apoo個咖啡因eye mask我當eye cream用 有淡到黑眼圈
搭單問 用過factiv pha覺得唔錯但早排貪新鮮試左tunemaker toner覺得去角質力度強過factiv
想問下用開強啲既酸(tunemaker aha)係唔係番到去溫和酸(factiv pha)
如果夏天或者戴口罩時用tunemaker 冬天用番factiv會唔會好啲?
唔知dhl定fedex

諗諗吓可能係因為我買jeffree star orgy collection
佢一早有貨喺香港所以用翻「本地」速遞送
上網睇guerlain 24金粉底試色
00色好似好黃咁
想問下大家係咪都係買00
會唔會好黃

真係講得好好大快人心
用24K黑樽00色
佢會氧化,氧化完啱啱好
我用佢隻水陽酸疏通毛孔幾好
成日公審人真係幫唔落問句野都要驚比佢鬧
男朋友好易生暗瘡 想問有冇精華係抗痘/消炎之類可以介紹
買過factiv比佢 冇乜效 想買過枝
即係用完唔使洗?照過夜?
Thanks 順手好奇問下絲打咩臨使你買orgy
個人鍾意mini多d
但都唔會買
睇得出個個都真係嬲咗,啲野亂到 唔講真係唔知咁大間鋪啲安排可以亂成咁
果位絲打講得好正
最後電話果段
早前我見絲打話佢地成日叫人佛系佛系
又半夜三更先出story 話人知有貨
都覺得唔多掂
明顯佢地自己管理Stock唔掂,但好似變咗係客人問題咁
仲玩埋公審
好用到識飛都唔想買啦
正式貼錢買難受
話時話會長係邊個 個老闆娘?
會長係 老闆娘 徐天佑老闆 olive wong
幸福肌?咁啱又做緊promo
呢個我自己用過成set都好似冇乜用咁
都唔該哂絲打你先!
成間公司由頭到尾都畀到人好串 好清泉撚 嘅味道我覺得
但徐天佑個人好似ok正常
唔明點解會咁矛盾
唔好客氣

Paula’s choice, ordinary, ezskin 呢度平時推開嘅品牌用過哂未
日韓牌?etude house好似有條暗瘡line幾好
(但香港代理係藍 請上網買
最尾嗰段cls
俾著正常既鋪
可以投訴到佢扣人工
宜家乜嘢態度

會唔會考慮睇醫生
skincare 頂多做到3-4成
其餘真係體質問題
本身jeffree啲閃閃shade就做得唔算靚
佢閃既formula 一定係highlighter最勁
出個全matte既palette反而吸引啲
同埋我覺得matte易控制啲
而且市面上根本全部nude palettes都太橙紅tone
我本身鍾意冷色調 所以cremated都有買仲鍾意到痴線
所以就買咗偏neutral tone orgy了

如果鍾意閃閃一定係ABH Modern renaissance嗰兩隻閃閃 其中一隻好似有single可以單買
CT Natasha TF huda lime crime啲palettes全部都唔夠佢靚我覺得

最後 如果絲打想買大大盤既nude palette beauty bay嗰個好似都有幾隻閃閃色
個人覺得colourpop嗰盤有啲普通
Morphe係大陸造唔好諗
所以beauty bay實用性嚟講應該係贏晒
不過唔夠jeffree淫蕩
有冇早睡早起 飲夠水 做下運動咁啊?
冇嘅話用咩product都係事倍功半㗎咋
會長應該係天佑老婆olive Wong 先啱
https://hk.appledaily.com/entertainment/20190829/2RCOFW3PUU6CJNNQE3ZM6BGL2A/
唔睇都唔知間舖有咁多問題
利申:窮撚買唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞