[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
Bb 係邊度做?
聽人講好似係一d 好一d 唔好
有諗過但唔敢落注

我都覺得cp果盤麻麻地
望落的確係J*做得好d
但鬼婆呢排唔鍾意佢
講嘢唔夠客觀
明顯j*無論質素同配色都>>>cp
Ps cp 又加價
用咗第二支水楊酸精華
用完第二日塊面會滑啲白淨啲
有暗瘡時點少少上去會快啲好返
同埋係好7
Redial番畀個客

但整體來講
做生意做到咁串真係少見 睇個po班熟客都應該忍咗佢地好耐
勁誇張 幾萬幾萬啲單 都幾多個客係咁買

又要搶貨又要乞貨 真係唔知點解唔 轉用其他野算

佢本身容易推,薄薄地一層就夠,同埋因為我眼周比較乾,唔容易生粒粒。洗唔洗應該都睇返你膚質啦~我覺得係有效既
去浮腫就唔太覺,反而ordinary支咖啡因serum去浮腫幾好!
Thanks source
D報導同店主自己成日講話自己皮膚好
但睇親d片都唔係好覺
普通正常膚質
即是大家身邊總有一兩個呢d人 皮膚唔差咁
見過朋友皮膚真係雞蛋一樣咁滑咁靚
都冇佢自信得咁緊要
好奇orgy係咪冷色調比較多
我都想買orgy但怕冷色調多用唔着,我化暖色霧面大地色眼妝先好睇,所以一出orgy就睇中

宜家周圍都出紅色眼影但我化唔好睇
btw佢新出嘅唇釉色都好正
搞清楚出暗瘡原因先 本身油肌?清潔有冇做好?
係喎 爭ezskin未試其餘我買過 比過d佢用下
佢話男仔生暗瘡冇乜野 唔肯睇醫生
請問係咪下面個款毒犯級黑眼圈表示有興趣
估計係膚質問題 油肌!
清潔方面已經有洗面奶同比左枝去角質toner佢抹 爭在未諗到精華買咩好
又唔係既 算係neutral
warm tone既shades都有既
因為啡色始終都好難會係cool tone
只不過市面上nude palettes都偏暖

霧面暖色既話可以考慮下Juvia's place warrior 2
暖色加少量閃閃shades既話就beauty bay nude 42(暖過orgy)同
fiery42/fiery16(再暖啲)

如果要做亞洲女仔普遍嗰種妝 紅色係好難carry
因為好容易就會變咗家暴眼
有啲位要特別留意
1. 唔可以帶紫
2. 主要放眼尾 唔好推上去crease/擺眼底
3. 如果喺眼頭至眼中擺閃閃shade 唔好擺翻偏紅既shimmer(glitter/sparkle可以)
試下用金閃不過黃金好容易有支那味 絲打睇路
粉紅閃 或者 橙閃又係會有支那味
不過亞洲妝紅色本來就好容易有支那味
如果再唔得就行歐美路線 將紅色推到最深然後做cut crease

jeffree liquid lipstick係啲色做得靚
但係formula唔算好得
一來太薄有啲透 二來有啲乾
霧面唇膏formula最正應該係ABH huda(creamy 啲)同fenty(較薄 似nars嗰隻)
屌 啱啱睇到原來beauty bay好似都係大陸造
不過呢個價錢要歐美造應該得colourpop做到
連huda 9色都係大陸造 我嗰次買完先發現
但係啲人話morphe仲癲 係大陸公司出咗個palette然後morphe同佢地買版權同製作

老老實實係美國班leftard追擊佢啫
racist都係以前既事 亦道咗歉
而且我又唔覺佢真係種族歧視
dramageddon就更戇鳩
tati都差唔多四張啦 咁都可以話自己俾人manipulate
天真嬌咩大佬 唔知點解啲人又信喎
如果轉頭又話自己比James Charles manipulate既話啲人又走去cancel翻James Charles?
可能我本身唔鍾意James Charles
Orgy嗰啲更加就係無嘢搵嘢講
話craving chocolate呢個shade name係racist
真係唔知講咩好
話orgy個名教壞細路 啲小朋友唔可以叫老豆老母買
屌啦 本身細路就唔應該用62usd既palette
而且佢啲片本身都唔係target細路啦
佢今次都幾濕濟㗎啦 連Nikkietutorials都喺Instagram unfollow咗佢 又無review orgy
但係我都會繼續買囉
應該真係忍左好耐
好彩轉左會
照咁講 nars同too face係咪又教壞小朋友。
又better then sex 又 orgasm 又 sex appropriate
我想入手好耐 但見到d咁既情況真係O左嘴
唔用佢全set又話無效果 答你唔到
仲有同一個event 早reg同遲reg既人會有唔同discount
話因為貨唔齊所以就後買既人discount多d
老實講 邊個都會心理唔平衡la
之後個珍珠粉又話官方話唔準減價 所以就算同一個promotion 月頭買就平d 月尾就原價 送幾塊mask叫你硬食
負責任既老闆 應該要同人deal 完咗個event先變番公價吧
我接受唔到買野太辛苦
成日無貨要捕住online 幾時上架 etc

所以轉會 不過佢d product 係好既
但其他各樣野都唔好

d staff 就Cool d 既
不過好態度差就無

我覺得起碼佢要交代下先啦
咁多comment .
係㗎 nars仲有隻色叫深喉
「媽媽咩係deep throat呀?」
日本nars啲shades無名 全部都係編號
可能都係避呢樣
too faced支mascara喺中東叫better than love
我都覺得要回應下呀大佬 今次咁大件事
不過見佢ig已經冇再post啲好評

仲要有啲人已經係講明想個brand進步
其實整體黎講大家態度都算好nice 佢都唔回應 估佢唔到
可能佢持住你定有人幫襯掛
其實正常都唔會比小朋友掂化妝品喇,better then love笑死我可能nars係中東都改名
大家有無咩好用/愛用晚霜推介下?

利申 偏油肌 用過好多晚霜都無感覺
(有啲夠補濕 但未去到哇 我要再買嘅感覺)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞