[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
water blend唔保濕喎
我淨係用過water blend 係潤嘅不過coverage 好麻麻
係幾好呀
但我混乾就只限夏天
冬天乾皮就太乾 因為佢水但唔潤
0 coverage夠哂透薄
我混油呀
我通常都會敷10mins mask 再用base 吸收完先上
秋冬都真係要試下先 長期戴口罩可能ok掛
用緊Paul&joe base
factiv b5同花水濕敷下 間唔時用minon /tunemakers
Office長開冷氣同抽濕 暫時仲頂到
唔會 keep得幾好 我面好大汗都ok
所以我覺得佢係夏天粉底
我用solone就唔甩 one dayctattoo都keep到一日
dfs 六折夾單
https://t.me/dfsbuy
真係好柒
l'oreal啲公關係咪好憎自己間公司
黃色highlight果啲字真係多撚左
希望台灣人都醒覺要罷
一直搵緊香港有邊間好,而家wfh去做好方便
但搵唔到有邊間好
混油肌
放假係屋企搽toner +唔lup嘅cream
一到下午t zone就出哂油
試過咩都唔搽 或者換唔同牌子質地嘅skincare都係咁
次次都要用吸油紙 多油到透明哂果隻
請問有無咩控油嘅skincare介紹
最近用TUNEMAKERS 神經醯胺200
20ml通常用到幾耐?
每次我都唔知要落幾滴好
用左幾日200同彈性蛋白質 皮膚好似細致左?
咁細枝應該好快用晒
搽完等於無搽!
完全唔知搽黎做乜
當你早晚用,1次5-6滴,1個月就用哂
計返仲貴過factiv
之後應該會係日森sub 60ml
有得揀一定係買60ml,長用黎講。但200算係基肌液,用完之後一定要跟精華先夠保濕,我200+factiv b5咁用,幾穩定
同問,香港有邊間好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞