[勿助長代購勿提L'Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#122

1001 回覆
17 Like 0 Dislike

另有更多品牌未能放入poster內:
Atelier Cologne, Roger&Gallet, Cacharel, Yue Sai, Guy Laroche, Paloma Picasso, Proenza Schouler, Magic, African Beauty Brands, Essie, Niely, Shu Uemura Art Of Hair, Mizani, Biolage, Seed Phytonutrients, 3CE, itcosmetics, House99, pureology, sanoflore同cerave

LANCOME 事件重溫
蘭蔻取消何韻詩演唱會風波始於2016年6月上旬。法國護膚品品牌Lancôme邀請何韻詩合辦小型音樂會。由於何韻詩因其同志身份及支持抗爭的形象,已長期沒有品牌給予工作,這次「久旱逢甘露」,她亦在其facebook落力宣傳有關活動。不過受到中國大陸網民及媒體《環球時報》怪責後,6月5日,Lancôme即於微博及facebook專頁發出一式兩份中英聲明,澄清「何韻詩小姐並無牽涉任何代言人合作關係」,重申何韻詩「不是Lancôme蘭蔻代言人」,其後更單方面取消音樂會。不少香港網民聲稱杯葛蘭蔻,何韻詩本人亦發出嚴正聲明抗議,而部分香港藝人如王菀之和杜汶澤都表態支持何韻詩,結果引來國際媒體關注。

Source:http://evchk.wikia.com/wiki/Lancôme取消何韻詩演唱會風波

SHISEIDO 事件重溫

唔該溫家寶寶絲打
Kanebo group:
Freeplus, kanebo, suqqu, RMK, Kate,lunasol, sensai, impress, twanty, suisai, Allie, Milano collection, Dew, evita, coffret dor, lissage,L’equi, sofina, curel, biore, EST, Aube,

Kose group:
雪肌精, decorte , Albion, fasio, kose, visee, Elsia, Jill stuart , infinity, predia, addiction, Paul stuart, awake, tarte, iMPREA, ONE by kose, lecheri, esprique, Astaluxe, maihada 米肌, nailholic, softymo, bioliss, Je l’aime, clear turn, sun cut, 黑糖精, grace one

另外pola, orbis, three,PDC, skII, nursery, DHC, HABA, minon, ad+, sana, covermark, 石澤研究所, 肌研, dr. Cilabo 都不是shiseido的
留名
講起mimingmart做緊減價
頂呀 今晚做多陣research 聽日就帶錢去掃貨
佢既vit b2 13%+hydro gel幫我度過左冬天 連mask都唔使fu
不過7%冇乜感覺
同埋之後買過溶黑頭精華 唔使試佢 買其他brand既杏仁酸仲好
利申冬天乾到甩皮 夏天T字少油
我開頭以為Hydro gel流流地
我都以為係 但我frd話好有用 叫我一定要買!
有冇其他野好用 synergies 買夠3支先有85折
留名
眼精華 vit a都出名
淨保濕既產品成日都唔係好捨得洗好多錢落去 想搵d有埋anti aging既function
舊絲新帖留名

POLA抗糖丸/口服液有無絲打有食過?
覺得點?會唔會影響Period ?
有無圖上佢網唔係好搵到邊枝
想問大家有無 好黐立立 潤到爆 既面霜推介
係黐到你唔敢再用 thx
( 凡士林除外)

下次留心d睇唔好做伸手黨喇
我有見到呢枝呀 但唔好意思我睇唔到佢成份有寫riboflavin先問
有無人用過Paula’s Choice?
想試呢個Brand但唔知買咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞